november 7, 2018 - 9:29 f m

Para-EM 2019 i bordtennis till Helsingborg

Sverige tillhör världstoppen inom parabordtennisen och nu får de svenska stjärnorna chansen att tävla om de ädlaste av medaljer på hemmaplan i samband med att 2019 års Europamästerskap kommer avgöras i Helsingborg.

Som ett led i en långsiktig och hållbar strategi för att synliggöra och växa bordtennisen i Sverige fortsätter nu Svenska Bordtennisförbundet sin offensiva evenemangsstrategi genom att arrangera Para-EM 2019 i Helsingborg. Efter en oviss bid-process drog Helsingborg längsta strået i konkurrens med danska Vejle samt Granada i Spanien. Helsingborg Arena visade vid den officiella inspektionen upp sig från sin bästa sida där tillgängligheten för parabordtennisspelare är mycket hög, vilket var en av de avgörande faktorerna. Hos Svenska Bordtennisförbundet stämningen givetvis hög.

– Vårt paralandslag tillhör de starkaste i världen och har länge signalerat att de gärna skulle se ett mästerskap på hemmaplan och därför känns det nu väldigt bra att kunna erbjuda det. 2019 är ett mycket viktigt år i och med att Paralympics i Tokyo 2020 står för dörren. Det gör att vi är tämligen säkra på att startfältet blir av yppersta toppklass. Det känns givetvis också fantastiskt roligt att återigen kunna samarbeta med Helsingborg. Senaste vi gjorde det i internationella sammanhang var vid Veteran-EM 2017 vilket var en stor succé. I såväl kommunen som den lokala klubben, BTK Rekord, finns väldigt mycket kunskap och erfarenhet vilket gör att det känns tryggt men också spännande med ett fortsatt gott samarbete. Vi har även förhoppningar om att kunna sluta ett längre samarbetsavtal kring ytterligare evenemang i staden eftersom det följer vår framtidsstrategi där långsiktighet, hållbarhet och tillväxt är våra ledstjärnor, säger Petra Sörling, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Även i Helsingborg, där framgångarna med Veteran-EM 2017 fortfarande ligger färskt i minnet, togs beslutet emot med stor glädje.

– Det är med stor glädje Helsingborg välkomnar ytterligare ett högintressant bordtennisevenemang till staden. Detta är ännu ett resultat av den goda relationen vi har med Svenska Bordtennisförbundet, Event in Skåne och BTK Rekord, säger Johan Lundell Chef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Para-EM kommer spelas 15-22 september 2019 i Helsingborg. Arrangören räknar med att cirka 500 spelare och ledare från hela Europa kommer vara på plats och delta i tävlingen.

– Svenska Bordtennisförbundet arbetar efter en offensiv strategi när det gäller internationella evenemang i Sverige. Vi åtnjuter ett högt anseende ute i bordtennisvärlden som arrangörer och vi är också övertygade om att det skapar många goda synergieffekter. Vi söker därför kontinuerligt samarbeten med fler destinationer kring andra evenemang och ser framtiden an med stor tillförsikt, säger Petra Sörling avslutningsvis.

Text: Max Ansbro, Svensk Bordtennis

Nyhetsarkiv