mars 19, 2021 - 3:41 e m

Styrkebesked av Zebastian Modin i världscupen

Pallplats i säsongens första världscuptävling för Zebastian Modin som återigen bevisar att han är en av världens bästa längdskidåkare.

Världscupavslutningen i finska Voukatti är igång. Tävlingen är märkligt nog både säsongens första och sista tävling för det svenska paralandslaget. Och Zebastian Modin visade direkt under fredagens 12,5 kilometer klassisk stil att han tillhör den absoluta världstoppen.

– Det var ingen toppendag men det kändes stabilt. Framförallt var det skönt att tävla igen och nyttigt och se vart man står i jämförelse med mina konkurrenter, säger Zebatsian Modin. 

“Rafflande lopp”

Loppet var en jämn kamp mellan tre åkare, Zebastian Modin, Stanislav Chokhlaev och Brian McKeever. Tillslut var det kanadensaren McKeever som drog det längsta strået och vann med sex sejunder före Modin och Chokhlaev som åkte in på exakt samma tid och fick dela på andraplatsen.

– Vi var i ledning i mitten på loppet men kunde inte riktigt trycka hela vägen in. Kroppen är inte helt på topp ännu men jag hoppas att det här loppet kan vara en bra start på en bra tävlingsvecka, säger Modin. 

Körde ovallat

Det här var första av sex tävlingar på åtta dagar för Modin som ser fram emot veckan som kommer. Imorgon är det sprint på programmet.

– Det kommer bli en bra tävling, sprint är alltid sprint och det kan hända mycket. 

Tävlingsschema

Lördag 20/3 – Sprint
Måndag 22/3 – 20 km
Tisdag 23/3 – 7,5 km 
Torsdag 25/3 – Skidskytte Sprint 
Fredag 26/3 – Skidskytte 12,5 km 

Se resultat här

Nyhetsarkiv