augusti 21, 2019 - 6:19 e m

Övertygande start av Nilsson i VM

Rickard Nilsson visar fin form i inledningen av VM i Basel, Schweiz. 
– Jag har spelat mycket bra, säger Nilsson om de första matcherna. 

Bild: Arkivbild från EM 2018

På tisdagen inleddes Parabadminton-VM i Basel. Det svenska hoppet Rickard Nilsson fick precis den start han önskade.

Först vann han tillsammans med sin norska partner Helle Sofie Sagøy mixed mot andraseedade Lucaz Mazur/Faustine Noel, Frankrike. Det svensk-norska paret vann en jämn och hård tresetare med siffrorna 21-17, 15-21, 21-19.

– Fantastiskt roligt. Det är vår bästa match någonsin, och vi varierade spelet bra. Samtidigt var Lucaz och Faustine lite skakiga, berättar Rickard.

I singel är Rickard kvartsfinalseedad i sin klass SL 4. Under tisdagen spelade han sin första match av tre i gruppen. Det blev en ganska komfortabel seger mot Corrie Keith Robinson, Nya Zeeland. De har mötts två gånger tidigare och hade en vinst var.

Men den här gången var Rickard klart starkare och vann relativt enkelt med 21-16, 21-13. I båda seten var det jämnt ungefär upp till tio, men sedan drog Rickard ifrån.

– Jag spelade mycket bra. Framför allt är jag nöjd med bolltouchen. Jag hade fin träff på bollen och det är viktigt, säger han.

Under onsdagen fortsatte Nilsson att imponera, och då främst i singelspelet. Efter en mycket komfortabel seger mot egyptiern Elsayed Abdi Ayoub Zakareia med 21-5, 21-5, leder Nilsson gruppen överlägset efter två av tre matcher.

Se Nilssons övriga resultat här: Resultat Rickard Nilsson

Nyhetsarkiv