juli 10, 2018 - 7:35 f m

Regerande mästaren, Stefan Olsson, är beredd att försvara Wimbledontiteln. Jag kommer gå för vinst, säger han inför turneringen.  

Stefan Olsson har haft en bra säsong inför Wimbedon och kommer senast från seger i Fever-Tree som spelades i slutet på juni. Den turneringen var den första Fever-Tree för singelspel i rullstolstennis, en bra kraftmätare och genrep av taktik och spel på gräs inför Wimbledon.

– Det är oerhört viktigt att känna att man har självförtroendet inför Wimbledon, och taktiken klar, säger Olsson

Uppladdningen inför Wimbledons start den 12 juli ligger mycket i att spela in sig på gräs och på planerna. Olsson åker till England veckan innan turneringen. 

Wimbledon official website

Den svenske tennisstjärnan har varit i tre tidigare Wimbledon-finaler. Två i singel, därav en seger från förra året, och en dubbel, där det blev vinst år 2010. Nu går Olsson in i turneringen med tydliga mål och förväntningar. Han vill försvara titeln.

– Jag kommer gå för vinst, förhoppningen är att kunna gå in och vinna. Spela taktiskt och spela bra, säger Olsson och fortsätter:

– Det är som sagt extremt många bra spelare där. Ingenting är en säkerhet, så det gäller att gå in och göra jobbet i varje match.

LÄS MER: “Största segern i mitt liv”

Nyhetsarkiv