Aaron Lindström.

april 3, 2019 - 8:55 e m

Nytt silver till Aaron Lindström: “Riktigt skönt”

Aaron Lindström fortsätter att imponera när Europacupfinalen i alpin skidåkning avgörs i Klövsjö. I slalom kom hans andra silver.

På tisdagen tog Aaron Lindström silver i storslalom. På onsdagen stod han återigen på startlinjen när det var dags för slalom.

Herrarnas stående slalom kom att bli en rysk-svensk historia. Efter det första åket låg Aaron Lindström trea, elva hundradelar efter Alexander Alyabyev och tre sekunder efter Aleksei Bugaev, båda från Ryssland.

– Första åket gick bra men jag hade några småmissar i mittenpartiet, säger Aaron Lindström vars mål var att ge just ryssarna en fajt om topplaceringarna.

Och en fajt blev det.

Efter ett bra andra åk kunde den 18-årige svensken bara se på när Alexander Alyabyev tog sig ner för branten. Ryssen försökte men kunde inte matcha Aaron som tog silverpengen med fyra tiondelars marginal.

– Det är underbart. Jag känner en riktig lättnad nu när jag klarade andra åket bra. Att kunna ta en till placering var riktigt skönt, säger Aaron Lindström.

Hur ska du fira?

– Jag ska fira med cola. Det är en konstig tradition vi har, men man måste belöna sig.

15-årige talangen Arvid Skoglund körde in på en tionde plats och var i stort nöjd med sina åk.

– Det känns roligt att jag kan vara med och slåss mot de här motståndet, jag har ju fortfarande några år kvar att lära mig, säger han.

Klövsjö 2019 World Para Alpine Skiing European Cup Final

Nyhetsarkiv