januari 17, 2022 - 6:54 e m

Nytt formbesked av Aaron Lindström

Efter lördagens fjärdeplats i Super-G fortsatte Aaron Lindström ge formbesked när Superkombinationen inleddes med just Super-G under måndagen. Med femte bästa tid var han med i toppen inför slalomen i andra åket, men där försvann svensken från medaljkampen.

När Superkombination i VM skulle avgöras var det Super-G i första åket och slalom i andra. Då stod 21-åriga Lindström för ett nytt starkt åk i Super-G där han tog sig in på en fjärdeplats efter sitt åk, knuffades sedan ner till en femte inför andra åket. Ledare efter första åket var Frankrikes Arthur Bachuet.

Femteplatsen gav Lindström en bra utgångspunkt inför slalomen där han hade 2.09 sekunders fördel men ett felskär blev förödande i jakten på nya topplaceringar när åket slutade i en urkörning.

I slalomen var det Alexander Alyabyev, som låg på 13e plats efter första åket, som satte tiden att slå och det var först när topp fem från Super-G gav sig ut i banan som tiden matchades. USA:s Thomas Walsh var först att ta över ledningen men höll den inte länge. Aleksei Bygaev, tävlandes för RPC, stod för ett monsteråk och tog över ledningen med över fyra sekunder. Så var det bara ett troligt medaljhot kvar i fältet — regerande världsmästaren i slalom och storslalom Arthur Bauschet, och då slog fransmannen till återigen.

Guld till Bauschet, silver till Aleksei Bugaev, Ryssland, och bronset tog Italiens Fredrico Pelizzari.

För Arvid Skoglund blev det inget andra åk efter att han körde ut i Super-G.

Imorgon tisdag är det vilodag för det alpina gänget, men för svensk del så kommer Arnt-Christian Furuberg ge sig ut på 18 kilometer.

Läs mer:
Alla svenska svenska höjdpunkter under VM

Nyhetsarkiv