Simmaren Mikael Fredriksson blir intervjuad av SVT på Paralympics i Rio de Janeiro 2016.

augusti 22, 2021 - 7:00 f m

Nye SVT-experten: “Jag är ju nörd så det är bara roligt att få läsa på”

Han har deltagit i två Paralympics och simmat hem både VM- och EM-medaljer. Till spelen i Tokyo ikläder sig Mikael Fredriksson en helt ny roll som expertkommentator för SVT.
– Ett jobb där du får prata hur mycket du vill tror jag passar mig perfekt, säger han.

SVT sänder Paralympics i Tokyo från den 24 augusti till den 5 september. I sändningarna medverkar flera experterkommentatorer, däribland den tidigare paralympiska simmaren Mikael Fredriksson.

– Det ska bli otroligt roligt. Jag är ju nörd så det är bara roligt att få läsa på och fördjupa sina kunskaper ännu mer. Att dessutom ha ett jobb där du får prata hur mycket du vill tror jag passar mig perfekt, säger han.

Ny roll

Mikael, som kommer att kommentera simtävlingarna, berättar att rollen som expertkommentator är en helt ny erfarenhet för honom och att han redan har börjat förbereda sig.

– Jag läser och pluggar på och tar in nya erfarenheter. Jag tittar mycket på simningen från OS och lyssnar och lär från de kommentatorerna.

“God relation med de aktiva”

Du deltog som aktiv i Paralympics för fem år sedan. Hur känns det att ha en helt annan roll den här gången?

– Det känns faktiskt bra. Det hade varit roligt att vara med och tävla men jobbet dit är inte så lockande längre. Jag tror det här är en perfekt roll för mig just nu. Jag känner många som ska tävla, både Pernilla (Lindberg) och Lina (Watz) från Sverige har jag delat träningsläger och tävlingar med och jag tror att det kan vara en styrka i kommenteringen. Jag har en god relation med de aktiva, både de i Sverige och internationellt.

Mikael gör sin första sändning som expertkommentator i SVT den 25 augusti.


SVT:s experter under Paralympics i Tokyo

Aron Andersson, invigning och friidrott
Joakim Blomqvist, basket
Fabian Rignell, bordtennis
Mikael Fredriksson, simning
Carolin Rutberg, dressyr
Stefan Jansson, rugby
Peter Ojala, tennis
Mark Blake, 5-a-side

Nyhetsarkiv