mars 8, 2022 - 12:35 e m

Nya vinster för lag Pettersson-Dahl

Halvvägs in i grundomgången har Sverige nu fem segrar och en förlust efter att lag Pettersson-Dahl vände underläge 1-2 till seger 6-4 mot Estland och följde upp med att besegra Storbritannien. Seger som placerar Sverige i topp av tabellen.

I tisdagens första match vände Svergie underläge till vinst mot Estland.

I den första omgången var det Sverige som tog första poängen. Men när tre omgångar var spelade stod man i underläge med 1-2 mot Estland och efter en en svängig match gick Sverige för att nolla den nästa sista omgången när man låg lika med Estland, för att få fördel sista sten i åttonde omgången. Istället blev det en poäng och ledning med 5-4 och sista sten för Estland.

Efter varsitt misstag från lagen i mitten på sista omgången låg Estland med en sten i boet, precis på gränsen till att räknas och Sverige med en mer centralt. Då la Viljo Pettersson-Dahl Sveriges sist sten. Istället för att knocka ut den estländska stenen la den svenska skippern en guard som visade sig bli avgörande.
Estland som hade läge att knocka den svenska stenen, ta två poäng och vinna matchen, drog istället sin sista stenen den i guarden och poängen gick till Sverige tog sin fjärde seger.

Storbritannien väntade näst på tur för Sverige. En match som blev mer spännande än vad det såg ut att bli från början.

Sverige tog ledningen direkt i öppnings omgången, följde upp i andra och snodde sedan två poäng i tredje.
Inför fjärde hade lag Pettersson-Dahl en 5-0-ledning över Storbritannien.
I fjärde blev det återigen snodd poäng av Sverige efter ytterligare en miss på sista sten av britterna och man hade klar ledning efter halva matchen med 6-0.

Första poängen för Storbritannien kom i femte omgången. Det följde dom upp med att sno en poäng i sjätte och reducerade ställningen till 6-2.

I sjunde omgången krävdes mätning för att avgöra om Sverige skulle gå upp till 7-2, eller om Storbritannien kunde ta tredje raka poängen.
Det senare blev utfallet och ställning 6-3 för sista avgörande.

Då var det mest bara upp till Viljo och kompani att spela ut omgången utan misstag då det skulle krävas tre stulna poäng av britterna för att ens ta matchen till skiljeomgång.

Med fyra stenar kvar att spela tog Sverige timeout och en chapp från Ronny Persson bestämdes. Den blev lite hård, gjorde sitt jobb med att knocka ut britternas bästa sten, men höll sig inte kvar i boet för svensk del. Det gjorde inget, britterna tog endast ett poäng och Sverige vann med 6-4.

Nyhetsarkiv