februari 4, 2021 - 6:37 e m

Ny världscupseger för Ebba Årsjö

Ebba Årsjö fortsätter att övertyga i världscupen. Idag tog hon sin första världscupseger i Super-G i en den extremt utmanande backen i Saalbach. 

Under den första världscupveckan i Veysonnaz, Schweiz, för en vecka sedan tog Ebba Årsjö tre världscupsegrar av fyra möjliga. Den här veckan är teknik utbytt mot fartgrenarna och efter att Ebba valt att stå över gårdagens störtlopp var hon idag åter högst upp på pallen. Hennes första världscupseger i Super-G. 

– Jag var extremt nervös inför tävlingen och kunde knappt sova i natt. Det är en väldigt tuff bana och jag är otroligt stolt över mig och att jag höll mig till planen som var att hålla igen lite för att orka hela vägen ner, säger Ebba Årsjö.

“Aldrig åkt något liknande”

Backen är densamma som körs på FIS-touren och är väldigt lång och krävande.

– Jag har aldrig åkt något liknande. Den är lång, svår och brant. Igår fick jag stå över störtloppet eftersom jag kände att mitt ben inte klarade av den tuffa banan. 

Första segern i Super-G

Segern var Ebbas första i världscupen i en av fartgrenarna och hon rankar den högt. 

– Den här rankar jag högst av mina världscupsegrar med tanke på nervositeten och den mentala utmaningen med en så pass tuff backe. Det känns också skönt att få ett kvitto på att min åkning i fart räcker trots att jag väljer en hög linje, avslutar Ebba Årsjö.

Arvid Skoglund imponerade

17-årige Arvid Skoglund imponerade i sitt åk och tog sig i mål som nummer 13. 

– Arvid låg riktigt bra med hela vägen men så kom mjölksyran i slutet. Han har aldrig åkt något liknande förut och har väldigt bra splittider. Han är 17 år och det är kul att se hur han utvecklas för varje tävling som körs, säger förbundskapten Henrik Bergqvist.  

Även Aaron Lindström fanns med i dagens tävling men körde dessvärre ur. 


Imorgon, fredag, körs veckans sista tävling som även den är i Super-G. Följ liveresultat via den här länken: https://www.paralympic.org/alpine-skiing/live-results-1

Nyhetsarkiv