augusti 30, 2021 - 6:11 f m

Normann åtta i finalen: “Jättenöjd”

Anna Normann har haft en minst sagt tuff uppladdning inför sin debut i Paralympics idag. Trots det tog hon sig till final där hon slutade åtta.

För två dagar sedan var Anna Normann inte säker på att hon skulle kunna ställa upp under måndagens R2, 10 meter. Anledningen – hennes ståpall godkändes inte av arrangörerna.

– Jag var ner på botten och mådde väldigt dåligt. Att behöva justera sin ståpall bara dagar innan tävlingsstart är inte kul, säger Anna Normann.

I och med att Anna inte har haft möjlighet att tävla på närmare två år har hon inte kunnat få pallen testad förrän i Tokyo. Väl där blev den alltså inte godkänd och behövde byggas om. Men trots förutsättningarna lyckades hon kvala in till final som sjätte bästa skytt.

– Att ta sig till final och skjuta så pass bra som jag gjorde är jag otroligt nöjd med.

Tidigt i finalen fanns det också medaljkänning för Normann då hon inledningsvis befäste en position bland de tre främsta. Men så kom ett dåligt skott och medaljchanserna var borta.

– Det är så extremt små marginaler. Jag skjuter ett dåligt skott på hela dagen och då är det slut. Tyvärr kom det i finalen. Jag gjorde mitt absolut bästa och är jättenöjd med vad jag åstadkommit idag, avslutar Normann.

Nu väntar vila i en dag innan 34-åringen från Halmstad återigen ska försöka skjuta till sig sin första Paralympiska medalj, då i R3, 10 meter.

Håkan Gustafsson var också i farten under förmiddagspasset. Dessvärre lyckades inte den rutinerade svensken ta sig vidare till final utan slutade 12.

Nyhetsarkiv