november 20, 2018 - 11:08 f m

Nöjd Pernheim trots medaljmiss

Nicolina Pernheim visade under VM i Portugal att hon efter tio år i världstoppen tänker stanna kvar ett bra tag till. “Jag har aldrig varit så bra som jag är nu”. 

Världsmästerskapen i Portugal är precis avslutat och för det svenska medaljhoppet, Nicolina Pernheim, är det blandade känslor efter mästerskapet. 

– Jag har aldrig varit så bra som jag är nu. Klart att jag ville ta en medalj men i slutändan är det extremt små marginaler det handlar om, säger Nicolina. 

Hon siktade på medalj men fick nöja sig med en femteplats. Ett resultat som återigen gör henne till världens bästa B1:a (blinda klassen).

– Jag vinner mot konkurrenter som tar placeringar i tävlingar för seende och det är många coacher från andra nationer som kommit fram och gratulerat mig som om jag vunnit en medalj. Det är många som sett hur bra det gått och det är kul. Jag kunde inte göra en bättre tävling. Jag gör kast som jag aldrig gjort tidigare och tekniken fungerade väldigt bra. 

Vad händer nu? 
– Nu ska jag faktiskt ta en vecka semester, det ska bli skönt.

Nyhetsarkiv