Rickard Nilsson, badminton

november 9, 2018 - 9:44 f m

Nilssons silver ger mersmak: “Jag siktar mot Tokyo”

År 2020 gör parabadminton debut i Paralympics. Förhoppningsvis gör även Sveriges 20-åriga framtidshopp detsamma. “Det långsiktiga målet är såklart Paralympics i Tokyo, säger Rickard Nilsson.

Han är precis hemkommen från Europamästerksapen i Frankrike där han på ett övertygande sätt tog ett silver. Inför finalen hade den unge svensken inte förlorat ett enda set.
–  Jag kom från en stark turnering i Danmark, två veckor tidigare och kunde bibehålla formen över EM. Jag fick en bra start och sen fortsatte det bara så, berättar Nilsson.

I finalen ställdes han mot den överlägsne världsettan och regerande europamästaren Lucas Mazur. En match där motståndet blev väl tufft.
– Han är i en klass för sig och har vunnit allt, oavsett motstånd, det här året. Jag är inte riktigt där rent fysiskt ännu.

År 2014 slog Rickard igenom med ett EM-brons som 16-åring. Utvecklingen sedan dess har enligt Nilsson varit stor även om valören på medaljen “bara” gått från brons till silver.
– Det har hänt väldigt mycket på dem här åren. Jag har tränat väldigt hårt och i fysiken har jag gjort stora framsteg men ligger fortfarande lite back mot de allra bästa. Dessutom har jag blivit väldigt mycket bättre på att analysera mina motståndare.

Nu är 2018 års säsong över och Nilsson har redan börjat blicka fram mot 2019 – ett år med många internationella tävlingar och kvotplatser till Paralympics att slåss om.
– Det kommer bli ett inspirerande och tufft år. Både sportsligt och ekonomiskt. Men jag känner mig väldigt redo och motivationen är redan nu stor, säger världssexan.

Och om utvecklingskurvan fortsätter på samma vis som tidigare är det ingen som blir förvånad om den där silverpengen i framtiden byts ut mot guld.
– Jag har alltid som mål att göra mitt allra yttersta. Gör jag det så kommer resultaten, vi får se hur långt det räcker till.

Nyhetsarkiv