Nicolina Pernheim.

april 25, 2019 - 5:07 e m

Nicolina Pernheim ny ambassadör för Sightsavers

Svenska judostjärnan Nicolina Pernheim blir ambassadör för organisationen Sightsavers.
– Som ambassadör för Sightsavers i Sverige vill jag kunna inspirera unga människor runt om i världen att tro på sin förmåga, visa hur mål i vardagen kan leda framåt och skapa möjligheter i livet, säger hon.

Som ambassadör kommer Nicolina Pernheim att värna om vikten av rättigheter för personer med synnedsättning. Speciellt kommer hon värna flickors rätt till utbildning och en trygg uppväxt.

– Jag är imponerad av effekten av arbetet runt ögonhälsa och inkluderande utbildning. Är det något som är viktigt så är det att tjejer med synnedsättning och andra funktionsvariationer får möjlighet till utbildning i låg- och medelinkomstländer, säger Nicolina Pernheim i ett pressmeddelande från Sightsavers.

Sightsavers är en internationell organisation som arbetar i mer än 30 låg- och medelinkomstländer. Sightsavers jobbar med att förhindra blindhet, återställa syn och främja och kämpa för social integration och lika rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Cornilla von Plomgren är verksamhetschef för Sightsavers i Sverige och Norden.

– Med Nicolina Pernheim som ambassadör kan vi garanterat engagera fler unga, speciellt flickor, till att både kräva rätten att få tillgång till utbildning och skapa lust till att träna judo. Vi ser i vår verksamhet att utbildning leder till ökad kraft att utveckla en egen plattform i vuxenlivet för personer med funktionsvariationer och judo är ett verktyg för att skapa trygghet i vardagen, säger hon i pressmeddelandet.

Klicka här för att läsa mer om Sightsavers.

Nyhetsarkiv