september 23, 2020 - 2:34 e m

Nicolina drömmer om att bli historisk

Hon drömmer om att bli Sveriges första kvinnliga judoka att ta en medalj i Paralympics.

Nicolina Pernheim drömmer om att ta den första svenska paralympiska medaljen i judo sedan 1988 då Kenneth Henningsson tog brons i Seoul. Om drömmen blir sann innebär det samtidigt att hon är Sveriges första kvinnliga judoka att ta sig upp på pallen under ett Paralympics.

– Jag är motiverad att vara den personen som tar hem den medaljen. Jag vill verkligen vinna en paralympisk medalj, det är det målet som jag vill nå med judon, säger hon i en intervju till IBSA.

Under coronapandemin har Nicolina fått köra alternativa träningsformer utomhus då idrottsspecifik träning inte har varit tillåten. För att orka med mentalt har hon försökt att lägga fokus på annat än sitt fjärde Paralympics.

– Mitt fokus har varit på andra delar i livet så som skola och jobb. Jag är fysioterapeut och har fått ett nytt jobb som jag trivs med väldigt bra. Jag behöver hålla igång hjärnan för att inte övertänka.

Pernheim tog EM-brons 2019 och slutade även trea i kvaltävlingen till Paralympics 2019. Hon har en stark tro på sig själv och ska nu sätta den sista pusselbiten på plats nästa år i Tokyo.

– Jag behöver sätta de sista detaljerna. Kondition och styrka har jag, det är de små detaljerna och att få allt att stämma som är det avgörande.

Om mindre än ett år, 27-29 augusti, får vi svaret. Då kommer judon att avgöras i Nippon Budokan. Frågan är om Nicolinas dröm om den historiska medaljen blir verklighet eller inte?

Nyhetsarkiv