mars 5, 2019 - 9:00 e m

Rodhborn: “Topp 5 roligaste jag gjort”

Niclas Rodhborn var huvudperson i det första avsnittet av Vinnarskallar, som fångade tv-tittare under tisdagskvällen. Rullstolstennislandslagets förbundskapten bjöd de andra deltagarna på både skratt och tårar under under premiäravsnittet.

Hur är känslan nu i efterhand, att se sig själv på tv? 

– Jag är väldigt glad över att jag tackade ja till den här utmaningen. Det är dels ett helt nytt program som inte har gjorts förut, men känslan var alltid bra om att programmet.
Jag ville inte vara med för att visa upp vad jag kan göra, utan jag ville vara med för att peppa andra. Jag vet själv vilken pepp det hade varit när jag var nyskadad och ett program som detta hade funnits.

 Hur var det på plats under tävlingarna?

– Det var superkul och jävligt intensivt. Det var inte direkt någon semester som man åkte på. Det här är topp 5 roligaste jag gjort i mitt liv. Det kommer högt upp på min lista, tillsammans med paralympics och andra stora tävlingar.

Hur var det att öppna upp sig inför alla?

– Man tänker inte alltid på det längre och inte heller lika ofta. Men jag kände att jag blev väldigt berörd när jag delade med mig av det i programmet. Jag har berättat om det väldigt många gånger tidigare och blivit rätt så luttrad, så historien är inte så jobbig att berätta egentligen. Hela grejen är otroligt sorglig och så oerhört tragiskt. Men, som sagt, jag är med i programmet för att peppa och inspirera andra. Så jag hoppas att det kan ge folk som tittar och lyssnar någonting att höra historien.

Tog du med dig några erfarenheter från inspelningen?

– Det var speciella tävlingar som verkligen skiljde sig från de traditionella idrotterna som man annars utför. Jag gjorde saker som jag inte trodde var möjliga och utmanade mig själv. Den första tävlingen, det var nog det tuffaste någonsin. Däremot är den största erfarenheten som jag tar med mig att jag fick sitta och lyssna på de andras livshistorier. Det var väldigt intressant att få lyssna och verkligen gå in på djupet hos de andra deltagarna.


Läs mer:
Läs mer om Niclas och de andra deltagarna

Se när Marit chockar de andra Vinnarskallarna

Nyhetsarkiv