Fatmir Seremeti står till höger i bild och håller upp sin självbiografi "Från mörker till framgång". I bakgrunden är det en bild från när svenska landslaget i goalball firar en seger i Paralympics i Rio de Janeiro.

augusti 4, 2020 - 11:38 f m

Naken självbiografi ska inspirera andra

”Jag vill sprida en tro på sin egen förmåga”, säger Fatmir Seremeti om sin känslosamma självbiografi, ”Från mörker till framgång”. 

”Tänk att en dag få veta att man ska bli blind. Hur hanterar man vardagslivet? Vad händer med självkänslan, identiteten och kärleken? Vad händer om man samtidigt lever i två helt olika kulturer?”

Önskar jag kunde skicka boken till en ung Fatmir

Den 19 augusti släpper Fatmir Seremeti en naken självbiografi om hur en vilsen grabb från Rosengård miste synen och ställdes inför just de här frågorna. 

– Jag önskar att jag kunde skicka tillbaka boken till en ung Fatmir som blev av med synen i ungdomen. Jag vill bevisa vad man kan uppnå i livet oavsett vilka förutsättningar man har. Livet behöver inte vara slut bara för att du får en synskada utan det blir vad man gör det till. 

Rinnande tårar till eufori

Fatmir slutade sin makalösa landslagkarriär i goalball 2019 och har sedan dess filat på historien om sitt liv, en process som väckt många tuffa minnen till liv. 

– Det har varit rinnande tårar till eufori när man tänkt tillbaka på vad man varit med om. Det har varit många jobbiga minnen som kommit upp, minnen som man för längesen bestämt sig för att begrava. Men nu känns det helt magiskt att få hålla i boken i sin hand, jag är väldigt stolt. 

Vill inspirera andra

Fatmir beskriver boken som en självbiografi som förhoppningsvis ger inspiration och vilja att utvecklas som människa. 

– Det är en bok som ska ge stöd, hopp och perspektiv på utmaningar som man ställs för i livet. Och då menar jag alla svårigheter man kan ställas inför, inte bara som jag och min funktionsnedsättning.

Boken kommer finnas att köpa online samt lyssna på som ljudbok från och med 19 augusti. Men det finns möjlighet att förbeställa den på hemsidan www.insightvisions.se

– Jag trodde aldrig att intresset skulle vara så stort, jag har över 100 förbeställningar och är så tacksam för att så många vill ta del av min berättelse, avslutar Fatmir Seremeti. 

Omslaget för ljudboken “Från mörker till framgång” som släpps den 19 augusti.

Nyhetsarkiv