Nikolina Johnston, general manager Uniqlo Sverige.

december 20, 2020 - 7:00 f m

Möt vår partner Uniqlo

1. Hej Nikolina Johnston, General Manager på Uniqlo Sverige! Berätta om ert engagemang för parasport.
– Uniqlos grundläggande filosofi kan sammanfattas med ”LifeWear”, ett uttryck som vi myntade för flera år sedan. Detta ord pekar på vår tro att kläder är designade och gjorda för alla, och att du själv bestämmer vad du ska ha på dig beroende på ditt dagliga liv. Uniqlo erbjuder alternativ som hjälper dig att leva din egen och unika livsstil. Kunden är kärnan i allt vi gör; design, materialval, och silhuetterna i våra kläder. Vi är tacksamma för vårt samarbete med Sveriges Paralympiska Kommitté. Det ger oss nya perspektiv på ”LifeWear”, och vårt yttersta mål är naturligtvis att de paralympiska idrottarna ska känna att de kan prestera sitt allra bästa i våra kläder.

2. Vad är det som är speciellt med just parasporten skulle du säga?
– Idrott är för alla, men inte något som är självklart för alla. Vi har alla unika förmågor och genom en stark vilja och kraft kan du lyckas med exakt vad du vill. Parasporten belyser hur långt du kan gå oavsett vilka utmaningar du möter. Parasporten belyser också att något omöjligt faktiskt kan vara möjligt. Detta gör parasporten mycket unik och inspirerande. Sveriges Paralympiska Kommité, Sveriges Olympiska Kommitté och Uniqlo tillkännagav gemensamt lanseringen av DREAM PROJECT av Uniqlo förra sommaren. Detta är ett idrottsprogram för att inspirera barn och ungdomar runt om i Sverige att upptäcka sin egen idrott, som både ger mycket glädje och som främjar ett aktivt och hälsosamt liv. Vi hoppas att detta bidrar till att få fler framtida idrottare till parasporten!

3. Vad ser Uniqlo mest fram emot tillsammans med Svenska paralympiska kommittén?
– Vi är väldigt tacksamma för samarbetet med Sveriges Paralympiska Kommitté och era partners för att driva utvecklingen av parasporten och stödja våra idrottare. Vi delar gemensamma värderingar, och de är att främja människors hälsa och bidra till en aktiv livsstil med social inkludering. Tillsammans är vi starkare tror jag! På samma sätt som individer kompletterar varandra med olika styrkor vill vi hitta synergier med alla partners, idrottare och Sveriges Paralympiska Kommitté för att skapa ett bättre samhälle.

4. Vad anser ni är den största vinsten för er att samarbeta med Sveriges Paralympiska Kommitté?
– Vi kan lära oss mycket av vårt samarbete, men en mycket viktig del är att utveckla vårt engagemang inom området mångfald: allt från hur vi gör det möjligt för våra anställda att visa sin fulla potential, främja lagarbete, till hur vi designar våra kläder. Uniqlo vill bidra till social integration genom vår verksamhet, till exempel genom att anställa personer med funktionsnedsättning och utveckla produkter baserat på feedback från kunder med funktionsnedsättning. Att förstå olika behov och ha ömsesidig respekt för dem som medarbetare och för kunderna som besöker våra butiker är en av de viktigaste principerna för oss. Sammanfattningsvis ser vi många möjligheter i vårt samarbete som gör att vi kan lära av varandra.

5. Vad händer hos Uniqlo just nu? Vad ser ni fram emot 2021?
– Tokyo! Vi ser verkligen fram emot att träffa idrottarna som bär Uniqlo-kläder under de olympiska och paralympiska spelen. Under uppladdningen till spelen har vi planerat en hel del spännande aktiveringar som uppvärmning, så se till att följa oss i våra digitala kanaler för att få veta mer om dessa i framtiden.

Nyhetsarkiv