december 10, 2020 - 9:25 f m

Möt vår partner ATG

1. Hej, Maria Guggenberger och Johanna Åberg, hållbarhetschef respektive marknadschef på ATG. Berätta om ert engagemang för parasport. 
– ATG har brunnit länge för Parasporten. Vi är partners sedan 1995 och allt började med att vi ville ge lovande parasportare samma möjlighet att komma till Paralympics som vi länge gett olympier att komma till OS. Sen har vårt samarbete utvecklats och fördjupats under åren till stor nytta för bägge parter, säger Maria Guggenberger.

2. Vad är det som är speciellt med just parasporten?
– Oj, svår fråga, det är så mycket jag vill säga. Vårt samarbete är grundat i en bra dialog och vi ger varandra möjligheten att testa nya grepp som verkligen lyfter bägge parter. När vi tar fram filmer så är det för att beskriva vilka otroliga idrottare och härliga vinnarskallar parasporten har och vi vet att våra spelare också gillar att vinna. Genom våra många kanaler kan vi lyfta och berätta om paraidrott för en större målgrupp, säger Johanna Åberg.


Se när Maria Guggenberger gästar Svenska Parasportgalan


3. Vad ser ni mest fram emot tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté?
– Det är att tillsammans få genomföra 2021 års Paralympiatrav i april och maj där vi hoppas att kunna få vara på plats på travbanorna. Sen håller vi såklart tummarna för att det går att genomföra Paralympics i augusti 2021, säger Johanna Åberg.

4. Vad anser ni är den största vinsten för er att samarbeta med Sveriges Paralympiska Kommitté?
ATG är en viktig motor i svensk hästnäring och vi vet hur viktig hästen är som verktyg för personer med funktionsvariation. I vårt samarbete med parasporten får vi möjlighet att bidra till att fler får chansen att utöva sin sport trots att deras utmaningar sannolikt är större, säger Maria Guggenberger.

5. Vad händer hos ATG just nu? Vad ser ni fram emot 2021?
Vi är en del av upplevelseindustrin och vill leverera spännande spel till många. Med ständig utveckling av vårt erbjudande är det alltid mycket som händer hos oss. Under 2021 ser jag mest fram emot att samhället ska återgå till någon form av normalt, och att vi återigen ska få njuta av att såväl utöva som uppleva sport på plats igen, säger Johanna Åberg.

Nyhetsarkiv