februari 19, 2019 - 10:45 f m

Modins guldglädje: “Det känns fantastiskt”

Zebastian Modin vände motgång till guldsuccé. En förkylning förstörde uppladdningen, premiärloppet var en fysisk mardröm men inget kunde stoppa svensken som vann VM-guld i sprinten och försvarade därmed sin titel från 2017. 

Efter söndagens premiärlopp på 10 kilometer var det inte många som trodde att Zebastian Modin skulle ha något med guldstriden att göra under VM-sprinten dagen efter. Med en kropp som inte svarade och en förkylning som förstört uppladdningen krävdes det något alldeles extra för att kunna försvara sitt VM-guld från 2017.

Men måndagen började på bästa möjliga sätt. Zebastian Modin vann kvalet på tiden 3.28,52 strax före vitryssen Yury Holub och tog sig sedan enkelt vidare från semifinalen.

I finalen var det just Yury Holub (B3) som frenetiskt jagade Modin som startade med 26 sekunders försprång i och med sin klassning som B1a.

– Vi fick tider genom hela loppet men man vet aldrig vad som kan hända i slutet om man är trött så vi ville köra fullt hela vägen, säger Modin efter loppet.

Efter ett perfekt genomfört lopp av Modin kunde han med marginal glida över mållinjen som ohotad etta före Holub och ukrainaren Dmytro Suiarko. Det syntes tydligt att det var ett VM-guld som betydde något extra.

– Det känns jättebra, särskilt eftersom gårdagen var hemsk, så jag är så glad att kunna slå tillbaka. Jag har varit sjuk väldigt länge, kroppen har varit till och från och jag ville verkligen lämna den här tävlingen med en medalj, säger han efter guldloppet.

I och med segern försvarar Modin sitt VM-guld i sprint från 2017.

Zebastian Modin kör sitt första mästerskap tillsammans med nya guiden Emil Jönsson Haag och den före detta Olympiern var även han exalterad efter loppet: ”VM-guld i sprint! Woho! När Zebben levererade på topp och ledarna och vallarna gjorde allt perfekt! Då var det så skönt att lyckas ta guld. Så grymt kul att få vara med som en liten del i detta gäng!” skriver Emil Jönsson Haag på Instagram.

Se mer bilder från guldglädjen via vårt Instagramkonto: @parasportswe 

Nyhetsarkiv