Zebastian Modin vann förra årets världscup stort

januari 13, 2019 - 7:30 e m

Zebastian Modin kung i Östersund

Zebastian Modin visar vem det är som bestämmer hemma i Östersund. Två dagar och två segrar med en total segermarginal på över fyra minuter.

18 kilometer fristil i tunga spår, rejäl blåst och en tung kropp från lördagens överlägsna seger. Ingenting av detta kunde hindra Zebastian Modin från att återigen utklassa allt motstånd på sin hemmaplan.

– Det var väl inget kanonlopp idag heller men jag tror att det är bättre än vad det känns. Det satt i lite från gårdagens stakning men samtidigt håller jag ihop det väldigt bra och gör det enligt plan.

Med bara en månad kvar till VM i Kanada är det en inte alltför formtoppad 24-åring som trots det krossar allt motstånd.

– Nej men nu när inte alla toppåkare är med så ska jag kunna prestera de här resultaten även om jag inte är i toppform. Jag är som sagt nöjd med där jag ligger i formen med förhoppning att kunna spetsa ytterligare inför VM.

Blåsten ställde höga krav på samspelet mellan guiden Jerry Ahrlin, ny för säsongen, och Zebastian. Från åskådarplats känns paret väldigt vältajmade.

– Det går väldigt bra tycker jag. Det är svårt att höra på vissa ställen i och med vinden så det gäller att vi är observanta båda två och det löser vi väldigt bra.

Hela intervjun ser du här:

Nu väntar vila under måndagen för att sedan köra skidskytte tisdag och sprint onsdag.

Mer information hittar du via www.winterparasport.com

Nyhetsarkiv