september 2, 2021 - 6:57 f m

Missnöjd Marvig satsar vidare

Henrik Marvig hade ett lopp i siktet under spelen i Tokyo – linjeloppet. I ösregnet på Fuji International Speedway trivdes svensken som länge låg i ledarklungan men tappade på sista varven.
— Man är här för att vinna eller åtminstone stå på pallen.

Det var i minst sagt blöta förhållanden som herrarnas linjelopp avgjordes. Det slutade aldrig regna över F1-banan i Fuji, till svenske veteranens fördel.
— Det var rätt blött, fruktansvärt blött men som en svensk sommar, skrattade Henrik Marvig efter loppet och gick vidare in på hur han kunde dra fördel av det blöta underlaget.

— Jag hade lite högre fart nedför och litade på cykeln mer än vad andra gjorde. Jag körde med bra däck och upplevde inte alls att det var halt, som så många andra. Då kändes det givetvis att man hade förtroende och kunde köra lite fortare på de tekniska partierna.

Marvig startade starkt och låg länge i ledarklungan bland tre britter, Frankrike och Italien.

— Målsättning var att försöka vara med upp för backen och jag trodde det skulle gå hårdare, men det gjorde inte det så jag satt med egentligen jättebra hela loppet.

Men med drygt två varv kvar ryckte Storbritanniens åkare och klungan tappade fart och Marvig kunde inte hålla samma tempo.

— Med ett och ett halvt kvar kände jag att benen inte höll längre så jag hade förhoppningar att backen skulle gå lugnt, och det gjorde det den första men sen blev det en liten tempoökning och efter halva orkade jag inte och då sprang det iväg. 

Från att ha varit med i brons-striden fick 44-åringen släppa taget och efter loppet var det en besviken Marvig som tagit sig igenom banans tuffa förhållanden.

— Jag ville gärna komma hem med en medalj, så det få ändå vara ett misslyckande. Jag hade gärna stått på pallen, man är inte här bara för att delta.

— Samtidigt har jag kört ett jättebra lopp överlag så jag känner mig inte superbesviken. Inte nöjd med resultatet men nöjd över hur jag kört i dessa förhållanden, vidareutvecklar sig Marvig.

Motiverad för Paris 2024

Rio 2016 var Henrik Marvigs första Paralympics, sommarens spel i Tokyo hans andra och det finns inte en tanke på att det ska vara hans sista, inte just nu.

Efter sju, åtta år inom eliten i Paracykel finns fortfarande motivationen kvar hos 44-åringen. Mycket tack vare de yngre cyklisterna i hans närhet.

— Jag har förhoppning att köra i Paris 2024. Det är väl tanken, det är en del unga som är på väg upp och som ska satsa dit så det hade varit kul att vara med och hjälpa dem framåt. Det är lättare att motivera sig själv också då, säger Marvig som precis avslutat tävlingarna i årets framskjutna spel.

— Sen har jag en son som tycker det är kul med cykel och han börjar komma upp i rätt ålder att satsa, så då kan man köra ihop med honom och det är en sporre. Det är kanske bland det roligaste som finns att kunna idrott med sina barn.

Nyhetsarkiv