augusti 13, 2019 - 9:24 f m

Missade EM-medalj efter rysare

Sveriges EM-slutspel i Danmark fick ett tungt avslut. I bronsmatchen mot Frankrike blev det förlust efter förlängning med 45-43. 

Det blev dessvärre varken kvotplats till Paralympics eller EM-medalj för det svenska rullstolsrugbylandslaget när EM-slutspelet i Danmark sammanfattas. Det stod klart efter att laget förlorat den rafflande bronsmatchen mot Frankrike med 45-43 efter förlängning.

– Det var en helt otrolig match att spela, den pendlade fram och tillbaka och kunde verkligen ha gått åt vilket håll som helst. Men det är fruktansvärt surt att missa medalj när man är så pass nära, säger Stefan Jansson.

Sverige avslutar därmed EM med att förlora sina tre sista matcher, mot Frankrike i gruppfinalen, Storbritannien i semifinal och sedan Frankrike igen i bronsmatchen. Trots den bittra avslutningen fanns det ljusglimtar inför framtiden.

– Vi får inte glömma att våra förberedelser inför det här mästerskapet var allt annat än optimala med endast en samling inför. Och med det i åtanke ska vi var nöjda med det vi presterade under den här veckan, säger Stefan Jansson.

Nu får Jansson och hans lagkamrater ladda om inför stundande kvalturnering till Paralympics senare under året. Åtta lag gör upp om två direktplatser. En utmaning minst lika tuff som den under EM.

– Ja det kommer bli riktigt tufft att ta en plats men förhoppningsvis kan vi bygga vidare på prestationen och drivet vi har skapat i gruppen under tiden i Danmark.

Foton från EM i Danmark

2019 IWRF Wheelchair Rugby European Championship Vejle

Nyhetsarkiv