september 24, 2019 - 11:29 f m

Medaljliga över de nordiska EM-medaljerna

Under EM i Helsingborg tog de nordiska länderna hela 17 medaljer varav ett av länderna tog hela tio stycken. 

EM i bordtennis är över för den här gången. Helsingborg har inte bara bjudits på bordtennis i världsklass utan även mängder med medaljer från de nordiska länderna som deltog.

Medaljer Sverige Danmark Norge Finland
Guld 1 1    
Silver 2 1    
Brons 7 1 4  

Danmark med storstjärnan Peter Rosenmeir i spetsen blev historisk då han vann guld i singel. Han blev därmed den första någonsin att vinna Paralympics, VM och EM i följd.

Peter Rosenmeir vann guld i singelspelet och silver i lagspelet, därmed tog han två av tre medaljer för Danmark.


Norge åkte från EM med idel bronsmedaljer. En som inte var särskild nöjd med detta var Aida Dahlen som tyvärr inte kunde försvara sitt EM-guld från 2017.

Aida Dahlen är en av Norges största lysande stjärnor men kunde tyvärr inte försvara EM-guldet från 2017.


Sverige var den stora vinnaren av de nordiska länderna med hela tio medaljer. Anna-Carin Ahlquist stod för den största prestationen då hon vann guld i singel och silver i lag tillsammans med Ingela Lundbäck. I våras opererades hon för bröstcancer och det var ingen som kunde tro att hon ens skulle kunna delta under mästerkapet. Läs mer om de svenska medaljerna. 

Läs mer: Inget stoppar Anna-Carin Ahlquist

Emil Andersson möter Steffen Salomonsen från Norge i gruppspelet.


Finland deltog endast i lagspelet där Aino Tapola och Anna Pasanen bildade lag i klass 1-3. Dessvärre blev det endast förluster för det finska laget.

 

Nyhetsarkiv