mars 2, 2018 - 2:23 e m

17-årige debutanten redo för Paralympics

Aaron Lindström gör sitt första Paralympics och trots sin ringa ålder på 17 år är han redan uppe och nosar på medaljerna. 

Trots att det är hans debut i Paralympiska sammanhang har den blott 17-årige Aaron Lindström seglat upp som en medaljjoker efter en suverän inledning på den alpina säsongen. Med en andraplats och en fjärdeplats i bagaget kommer debutanten med ett gott självförtroende till Pyeongchang.

– Pallplatsen var verkligen en lättnad och en enorm glädje för mig. Nu vet jag att jag har chans att slå mig in i toppen. Detta gör givetvis att jag kommer med ett bra självförtroende inför Paralympics.

– Jag vill dock vara tydlig med att jag inte har något mål om att ta medalj. Det är första gången som jag tävlar i Paralympics och det viktiga för mig är att få rutin från den här typen av mästerskap, säger Aaron Lindström.

17-åringen är noga med att poängtera att han inte kommer lägga för stor press på sig själv inför mästerskapet för att kunna få med sig en så positiv känsla som möjligt.

– Jag vet inte alls hur jag kommer reagera i den här typen av miljö som vi kommer att uppleva i Sydkorea, säger han.

Men när vi frågar om drömscenariot inför mästerskapet kan han inte låta bli att snegla upp mot prispallen.

– Det är klarat att drömmen vore att ta medalj. Det skulle vara helt otroligt.

Nyhetsarkiv