augusti 16, 2021 - 3:13 e m

Matchedin: “Vi älskar idrott”

Företaget, Matchedin, är en av många viktiga pusselbitar för den svenska truppen inför Tokyo. Med åtta dagar kvar till invigningen ville vi känna affärschefen David Backlund på tävlingspulsen.

Hur kommer det sig att ni vill hjälpa den svenska truppen? 
För att vi älskar idrott och för att vi själva drivs av att få uppleva när människors individuella utveckling leder till resultat. Samtidigt som vi på Matchedin går i bräschen för ett inkluderande samhälle och en öppen arbetsmarknad i synnerhet så rimmar våra värderingar med Paralympics deltagare väldigt bra. Vi anser att människors prestation ska sättas i relation till förutsättningarna. Vi vet att idrott på samma sätt som ett arbete ger människor ett sammanhang både i vardagen och livet i stort.

Berätta kort om ert företag? 
Matchedin är företaget som driver Flygets Långtidsparkering i Arlandastad. Matchedin är i grunden ett rekryteringsföretag som har personallösningar på entreprenad och konsultuppdrag med fokus på utveckling av våra anställda.

Matchedin vill bidra till att utveckla ett socialt hållbart samhälle genom att hjälpa våra kunder att välja medarbetare de vanligtvis själva inte hade tänkt sig. Våra medarbetare är människor som av någon anledning har svårt att få eller behålla ett arbete p g a samhällets normer. Det kan vara personer med funktionsnedsättning, nya i Sverige, unga utan utbildning eller äldre som tappat fotfästet på arbetsmarknaden. För oss är det hållbarhet på riktigt och det driver oss att göra det lilla extra som behövs varje dag.

Vi vill visa att mångfald är vägen till ett hållbart samhälle och dessutom är stor affärsnytta för alla och hjälpa företag att upptäcka de stora vinsterna med mångfald på arbetsplatsen. 

Vi vill ge människor förutsättningar att utvecklas, se sina möjligheter och att ta nya steg i livet. Arbetet leder ofta till meningsfullhet, självkänsla och livskvalitet. Vi vill vara delaktiga i att förändra människors liv till det bättre.

Vad har du för personlig relation till Paralympics? 
En person jag imponerats väldigt mycket av är Anders Olsson som förutom sina otroliga resultat i både mästerskap och övriga tävlingar också ger ett sådant sympatiskt intryck när man ser honom i intervjuer. Vinnarskallar verkar ofta vara det förvånansvärt nog. 

Vad vill ni skicka med för hälsning till truppen? 
Gör er själva och Sverige stolta! Lycka till och bärga så många medaljer ni bara kan! 


>> Möt den svenska truppen

Nyhetsarkiv