juli 4, 2019 - 2:05 e m

Måstematch mot Argentina

Sverige åkte på ytterligare en tung förslust i Goalballen. Med två förluster behöver Sverige nu en vinst för att fortsätta vara med och kampas om en slutspelsplats för att sedan kunna knipa direktkvalificering till Tokyo 2020.

Efter en match mot Turkiet där turkarna endast släppte in ett mål och på så sätt kunde ta en komfortabel seger med 11-1 är vinst i kvällens match mot Argentina ett måste för Sverige. En match Sverige kommer till med två förluster, medan motståndarna Argentina kommer till matchen med två vinster, 11-8 mot Kanada och 6-3 mot Grekland.
Nya tag är det som gäller för Goalballen, där den svenska truppen har varit utan Mikael Akerberg som varit sjuk de två första matcherna, men förhoppningarna är att han ska vara tillbaka till matchen mot Argentina, eventuellt matchen efter det som går mot Tjeckien.

I judon, som samtidigt som Goalball har kvaltävlingar i Fort Wayne, USA, är Sverige representerade av Oscar Widegren och Nicolina Pernheim. Oscar gick sin första match under gårdagen och förlorade, vilket innebär att han har tävlat klart.
Nicolina går in i turneringen under dagen.

Livesändningarna startar kl.14.55 på IBSAs Youtube, där det går att följa både Goalball och Judo.
Nicolinas match rapporteras även här.

Nyhetsarkiv