juni 5, 2018 - 3:18 e m

Mardrömsstarten sänkte Sverige

Fyra mål på 40 sekunder. Sen var gruppfinalen mellan Belgien och Sverige avgjord. “Det blev en för stor uppförsbacke”. 

Belgien – Sverige 9-2 
Målen Sverige: Magnus Rendahl 2

Under tisdagseftermiddagen var det dags för gruppfinal mellan Belgien och Sverige inför en nästintill fullsatt B-hall i Baltiska Hallen. Tyvärr fick inte publiken njuta av det fina svenska spelet som visats under inledningen av turneringen.

40 sekunder och fyra avslut efter att matchen startat stod det 0-4 på tavlan.

– Jag förstår inte vad det var som hände, vi hade en bra uppladdning och det kändes bra inför matchen men ligger man under med fyra bollar efter 40 sekunder är det en för stor uppförsbacke mot ett så pass bra defensivt lag som Belgien, säger förbundskaptenen Florim Seremeti efter matchen.

Sverige försökte jobba sig in i matchen men Belgiens defensiv kändes omöjlig att ta sig igenom. Det krävdes en straff av Magnus Rendahl i slutet på andra halvlek innan målnollan sprack.

– Det var väldigt viktigt för psyket och särskilt för Magnus att få stänka in två baljor efter att ha haft lite svårt i början av turneringen med målskyttet.

Vad säger du till grabbarna efter en sådan här förlust? 
– Generellt hänger vi med bra förutom starten. Det är den första minuten som de vinner matchen på och att vi ändå har en del positiva saker att ta med oss, avslutar Florim.

Nyhetsarkiv