mars 13, 2018 - 1:43 e m

Debutant spräckte målnollan: ”Tror det släpper nu”

Sverige föll tungt mot rivalen Norge efter en tuff drabbning under tisdagen. Dock är Sveriges måltorka ett minne blott. ”Jag tror att det släpper nu”, säger måldebutanten Max Gyllsten.

Norge – Sverige 3 – 1 (1 – 0 , 1 – 0 , 1 – 1)

Under tisdagseftermiddagen ställdes grannländerna och ärkerivalerna, Sverige och Norge mot varandra i Gangneung Hockey Centre. Och ingen av de cirka fyra tusen åskådarna blev besvikna på underhållningen.

– Det blir alltid så när vi möter Norge. Rivaliteten tänder grabbarna det där lilla extra och vi slet extremt hårt idag, säger förbundskaptenen Erik Vikström.

Förbundskaptenen fortsatte matcha sina spelare hårt likt mötet med Italien dagen innan. Backarna Peter Nilsson och Niklas Ingvarsson såg outtröttliga ut i defensiven och framåt fanns det flera fina kombinationer som tidigare under spelen uteblivit.

– Vi kommer äntligen upp i banan och får till offensiven idag. Vi skapar tryck och jag tycker att vi spelar väldigt bra i fem mot fem.

Dessvärre fortsatte spelet i powerplay att strula och när inte Sverige tog vara på sina chanser tog Norge dem istället. Efter tio minuter in i andra perioden kunde de rödklädda sätta dit 2-0 i powerplay och mycket talade för att det då målnollade Sverige inte skulle kunna komma ikapp.

Men så i mitten på tredje perioden klev en Paralympisk debutant i form av Max Gyllsten fram och satte 2-1 efter fint förarbete av Per Kasperi.

– Det var ju öppet mål men jag hann tänka ett par gånger att han kommer säkert hinna ner med handsken eller någonting. Nej men det var väldigt skönt och det är sådana mål som jag vill göra. Driva på kassen liksom. Vi har inte haft den möjligheten tidigare men idag får vi stundtals lite tryck och då uppstår de här situationerna.

Hur viktigt tror du det här målet är för fortsättningen?
– Jag tror att det kan släppa nu, det är nog en spärr någonstans som släpper hos oss nu. Sen tror jag det är många som tänker att om han kan göra mål så kan jag det också, ler Gyllsten.

Hur ser du på kommande matcher?
– Först får vi se om det blir Japan eller Tjeckien som vi får möta men vi siktar på att bli bättre än i Sotji så vi ska vinna minst en av de återstående två matcherna.

Noterbart är att lagkaptenen Peter Ojala klev av skadad och är osäker på spel inför onsdagens match som spelas klockan 20.00 lokal tid.

Nyhetsarkiv