juni 4, 2018 - 10:21 f m

Målexplosion av Seremeti frälste Sverige

Sex mål på fyra minuter i början på andra halvlek av lagkaptenen Fatmir Seremeti gjorde att Sverige kunde vända och vinna mot Australien. “Det tog ett tag att få igång dieselmotorn”.

Australien – Sverige 5-13 
Mål Sverige: Fatmir Seremeti 9, Stefan Gahne 2, Nils Posse 2

Efter poängtappet i premiären var det ett pressat Sverige som ställdes mot Australien under måndagen. Inte blev det bättre av att Australien var i ledning efter halva matchen med 5-4.

– Vi var lacka på vårt egna spel efter första halvlek för så nära ska de ju inte vara. Sen trycker vi på ordentligt i andra och bestämmer oss för att det är försvaret som det är fokus på och utnyttjar det vi har gått igenom, säger Fatmir Seremeti.

Att det var fokus på försvaret var det svårt att tro då lagkaptenen, under fyra minuter, gjorde sex (!) raka mål och avgjorde matchen.

–  Har vi ett bra försvarsspel så får vi lugn och ro och det är det som gör att man vågar göra de här extragrejerna i offensiven. Har vi ett tryggt och bra försvarsspel så får jag utrymme att trycka på i offensiven.

Vad betyder den här segern? 
– Det betyder väldigt mycket och tre poäng är jätteviktigt inför fortsättningen. Vi har en match ikväll igen så det är bara att köra på.

Nyhetsarkiv