mars 9, 2021 - 9:23 f m

Maja Reichard ny ambassadör för ATG Drömfond

En av Sveriges mest framgångsrika parasportare, simmaren Maja Reichard, är ny ambassadör för ATG Drömfond med fokus på personer med funktionsnedsättning. Första uppdraget: Att vara med och utse en förening eller organisation som får 100 000 kronor av ATG Drömfond för att förverkliga ett drömprojekt.

– Det känns som en stor ära och något jag verkligen ser fram emot. Jag brinner för idrott, motion och rörelse för alla åldrar, säger Maja Reichard.

ATG Drömfond initierades 2017 och har sedan dess bidragit med stöd och finansiering till ett stort antal projekt runt om i landet, som verkar för inkludering och delaktighet genom idrott och rörelse. För ett år sedan skapades ATG Drömfond för personer med funktionsnedsättning. Den första föreningen som fick stöd för att förverkliga ett drömprojekt var Älvsby Parasport, som tack vare vinsten bland annat kunde göra verklighet av sin dröm om en


>> Är du en förening som vill främja idrott för alla – sök ATG Drömfond nu


– I år vill vi slå ett slag för att ”komma igång”. Vi vill vi hjälpa en grupp, förening eller organisation att komma igång igen med sina aktiviteter efter det eländiga pandemiåret. Vi tror att just det behovet är extra stort efter ett år av alltför mycket hemma- och stillasittande, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

”Skapa nya drömmar”

Maja Reichard har en meritlista som innehåller ”allt”, bland annat guld i Paralympics 2012, VM, EM och ett flertal världsrekord. Maja har slutat att tävla, men idrotten och ett liv i rörelse vill hon aldrig sluta

– Jag simmar fortfarande, men de senaste åren har jag velat prova på allt. Jag har paddlat, spelat fotboll, åkt skidor och älskar att vandra och övernatta ute i naturen.

Som ambassadör för ATG Drömfond vill hon uppmuntra till aktiviteter som inkluderar, skapar nya vänner, välmående och nya drömmar genom idrott och rörelse.

– Det är något jag känner väldigt starkt för. Just nu känns det viktigare än någonsin, när aktiviteter tvingats till ofrivilliga uppehåll vilket gör att många hamnar utanför. Det känns jätteviktigt att verksamheter kommer igång igen, för att få nya vänner, testa nya saker och skapa nya drömmar, säger Maja Reichard.

Ansökan öppen till 28 mars

Gå in på www.dromfond.se och ansök till årets ATG Drömfond Parasport senast söndag 28 mars. Vinnaren utses av en jury som består av Åsa Llinares Norlin, ordförande i Sveriges Paralympiska Kommitté, Maja Reichard, Peter ”Foppa” Forsberg och Maria Guggenberger.

Nyhetsarkiv