juli 2, 2019 - 4:03 e m

Maja Reichard ger “ny dimension” till storsatsning

En storsatsning för att stärka den paralympiska och olympiska idrotten presenterades idag. Maja Reichard är en av de som är med och ska utveckla svenska talanger mot världstoppen.  

Under tisdagens presskonferens i centrala Stockholm presenterade Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges Olympiska Kommitté, en långsiktig satsning mot 2026 och 2028.

– Vi vill stärka den olympiska och paralympiska idrotten i Sverige och storsatsar mot 2026 och 2028. Vi behöver tillsammans hjälpas åt att få fram fler aktiva som kan utmana i toppen. Våra talanger behöver stöd för att kunna nå hela vägen och att bli sitt bästa jag, säger Reinebo.

Ett stort problem är att talanger idag lever med en ständig ekonomisk press för att kunna ha en fungerande vardag. De lever på existensminimum och ges inte möjligheten att nå hela vägen. I en tuff internationell konkurrens blir Sverige ifrånsprungna. Därför vill man nu ge fler aktiva chansen till full satsning på sin idrott.

Det är flera nya roller som har tillkommit, en utav dessa är en expertgrupp med tre tidigare aktiva, varav en är Maja Reichard. Hennes uppgift är att kvalitetssäkra och ge en “ny dimension” till den långsiktiga satsningen.

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och ge våra svenska talanger kunskap om hur de kan bli sitt bästa jag.

Att satsningen även inkluderar mer resurser till de aktiva menar Maja är av högsta vikt.

– Jag kan inte sätta ord med hur mycket det skulle betyda för aktiva att få mer resurser för att satsa. Jag hoppas vi i framtiden kan ha svenska paralympier som faktiskt kan satsa på sin idrott helhjärtat. Jag vet inte om jag kan säga en enda svensk paralympier som har optimala förutsättningar, säger Maja Reichard.

– Det handlar om att hitta en hållbarhet i sin vardag och kunna ge sin idrott 100 procent av sitt fokus.

Nyhetsarkiv