november 25, 2021 - 5:29 e m

Louise Etzner Jakobsson och Hanna Etzner prisade på Ryttargalan

Det blev dubbla utmärkelser till familjen Etzner Jakobsson när Risdsportförbundet summerade det gångna året.
Årets hästskötare och årets kämpe.

Ryttargala 2021 var den 15:e i ordningen och blev en gala som gick helt i guld, där guld-hopplaget från OS tog hem de flesta kategorierna de var nominerade i. Men i en fick de se sig besegrade när Hanna Etzner vann Årets hästskötare, precis som Louise förutspådde inför galan.
— Jag tycker att Hanna ligger bäst till, för hon är den som har gjort den största prestationen genom att hon red in min häst i flera veckor och sedan tog hon hand om både mig och Lena under tävlingarna i Tokyo, sa Louise stolt tidigare i veckan.

— Det var jättekul och jättefint! De hade gjort en så fin intervju där de hälsade på Hanna och hästarna. Det tyckte jag var väldigt fint gjort, konstaterar Louise dagen efter galan.

Trippla nomineringar för Etzner Jakobsson

Överraskande vinst

I de två kategorier Louise själv var nominerad, Årets bragd och Årets prestation trodde hon inte på något pris då hennes konkurrens var stenhård. Det blev heller inget pris i någon av nämnda kategorier, men när Årets kämpe skulle delas ut var det Louis Etzner Jakobssons namn som ljöd i högtalarna.

— Det var ju fantastiskt trevligt. Ganska oväntat att jag skulle få Patriks pris, för jag hade väl inte kunnat tro att man kunde få det fler gånger, säger Louise Etzner Jakobsson och sammanfattar kvällen.

Priset Årets kämpe, som utses tillsammans med, och delas ut av Patrik Kittel, ska gå till en ryttare med funktionsnedsättning. I år fick Louise Etzner Jakobsson utmärkelsen för sitt silver i Tokyo som hon lyckades vinns trots fot-fraktuern hon ådrog sig bara veckor innan Paralympics.

— Känslan var jättebra, vi hade jättetrevligt! Och sen är det ju verkligen väldigt trevligt att efter det som varit med pandemin kunna träffa lite hästmänniskor igen som man inte sett på flera år, säger Etzner Jakobsson när hon summerar kvällen.

Nyhetsarkiv