mars 14, 2018 - 1:45 e m

Lindström sparar det bästa till sist

Lindström satsade allt i andra åket under dagens storslalom. Det höll nästan hela vägen. Trots ett rejält stopp slutade Aaron på 16:e plats och nu väntar det bästa till sist – slalomen. 

Aaron Lindström gör sitt första Paralympics och är endast 17 år gammal. Inför spelen har det varit fokus på de tekniska grenarna, storslalom och framförallt slalom, för den unge svensken.

– Jag har fokuserad på de tekniska grenarna i första hand men jag vill så småningom även utveckla fartgrenarna, sa Aaron i början av spelen.

Efter att ha slutat 17:e i Super G och åkt ut i superkombinationen var det då äntligen dags för en av sina favoriter under onsdagen – storslalom.

Ett stabilt och lugnt första åk följdes av ett andra åk där allt vad broms heter var som bortblåst. Det var fullt ös från första port, allt eller inget. Allt såg ut att gå vägen fram till att något släppte och Aaron fick ett rejält stopp. Han höll sig kvar dock kvar i banan rejält sinkad av felskäret. Trots det slutade Lindström som 16:e man, mitt i startfältet.

– Att sluta på den placeringen trots den piruetten som han har är riktigt starkt gjort. Nu laddar vi om inför slalomen och en bra avslutning på Paralympics, säger förbundskaptenen Henrik Bergqvist.

Se bilder från Aarons Paralympics här: 

Paralympics 2018 Alpine Skiing

Nyhetsarkiv