augusti 30, 2021 - 1:20 e m

Lina Wats: ”Speciellt att avsluta ett Paralympics så här”

Det har varit en lång väg till Tokyo för Lina Watz, ny klass sedan Rio, uppskjutet Paralympics och covid-19. När hon tog sig till final på 100 meter ryggsim gjorde hon det med alla krafter hon kunde samla.

Lina Watz som trodde att morgonens försök på 100 meter ryggsim skulle bli hennes sista lopp i Tokyo slog då istället till med nytt svenskt rekord i S9-klassen och tog sig till final med femte bästa tid. Efter finalen stod en nöjd Watz i mixade zonen och reflekterade över resan som tog henne till final i Tokyo Aquatics Center.
— Det slår mig ibland att jag faktiskt kom hit, för det var inte självklart under vissa stunder.
Det har varit många hinder man har behövt ta sig över, så det har varit den tuffaste säsongen som jag har gjort eller gått igenom de här senaste fem åren. Därför känns det så himla häftigt att jag lyckades komma hit över huvudtaget!

Försökstiden 1.13:70 krävde en rejäl kraftsamling av Watz och i finalen kände 25-åringen fortfarande av morgonens lopp.
— Det var lite tyngre än i morses och det kändes att lite av morgonen satt kvar i kroppen. Men jag tycker ändå att det gick helt okej, jag simmar på en hyfsad tid och det är final liksom. Så det är ju kul, sa Watz efter finalen och fortsatte.
— Jag sparade ingenting i morse utan det var verkligen all out. Det var ju final som var målet så det var lite mer lugnt i callroom nu och bara njuta av det. Och det gjorde jag. Skitkul att simma final i Paralympics! Sa Watz efter sitt sista framträdande i poolen för detta Paralympics.

”Inte en hundradel kvar i kroppen”

Själva finaloppet då.
Det gick undan i bassängen när startskottet ljöd och efter första 50 meterna vände Watz som sjua. Den placeringen behöll hon sedan hela vägen in i kaklet och noterades för 1.14:86.
Vann gjorde USAs Hannah Aspden före Nuria Marques Soto (SPA) och Sophie Pascoe (AUS).

— Jag hade inte en hundradel kvar i kroppen i morse eller nu heller. Jag kunde inte simma snabbare, jag gjorde verkligen allt jag kunde så jag känner ändå att jag måste vara nöjd med det.

— Jag kommer bli emotionell här snart, det är så speciellt att avsluta ett Paralympics så här, det kommer bli en bra kväll, ler Lina Watz.

Nyhetsarkiv