juli 3, 2019 - 11:18 f m

Lina Watz – en förebild att se upp till

Lina Watz är inte bara en av Sveriges bästa parasimmare, hon är även en av de största förebilderna och inspirationskällorna.
– Jag hoppas att fler kan känna sig stolta över den man är.

Blott 22 år gammal har Lina Watz tre EM, fyra VM och ett Paralympics på meritlistan och under våren fick hon äran att medverka i TV4:as program “Vinnarskallar” där hon slutade tvåa. Det är dock inte bara meritlistan som imponerar hos karlstadbon. Hennes mentala styrka och förmåga att inspirera andra att våga vara sig själva är något som många ser upp till.

 – Många gömmer sina ärr istället för att visa upp den man är och det man varit med om. Jag är väldigt stolt över att vara amputerad och stolt över det jag har gått igenom. Jag vet att det är många som skäms över sig själva. Det är tråkigt att alla strävar efter att vara normen istället för att vara stolt över den man är, säger Lina Watz.

 I början på juni var hon en av ledarna under Start Your Impossible Camp Girl Edition som arrangerades i Stockholm. Närmare 40 tjejer i alla åldrar deltog under lägret.

“Det är tråkigt att alla strävar
efter att vara normen istället
för att vara stolt över den man är”

– Det här är idrott på riktigt. Att få träffas, inspireras och motiveras. Att få resa, skratta, kämpa och utvecklas. Att få känna delaktighet och samhörighet. Idrott är verkligen så mycket mer än bara idrott, säger Lina Watz om lägret.

Hillevi Näslund var en av deltagarna under lägret och glädjen av att få träna med sin idol var svår att ta miste på.

– Jag lär mig jättemycket. Det är superkul och hon är väldigt snäll, säger Hillevi samtidigt som hon tittar på Lina med glittrande ögon.

Hillevi Näslund och Lina Watz sitter på bassängkanten och pratar. Hillevi tittar på Lina med glada ögon.

Hillevi Näslund träffade sin idol Lina Watz under Start Your Impossible Camp Girl Edition och glädjen var total.

– Det går fort framåt och hon är inte rädd för att prova heller så det går superbra, säger Lina Watz om sin adept.

Simpasset spenderas dock inte bara nere i vattnet. Mycket av tiden gick åt till att sitta och prata vid bassängkanten och jämföra varandras ben.

– Vi har lika långa stumpar. Det är ganska coolt och lite konstigt för båda har fyra tår också, klargör Hillevi.

Tid som Lina Watz värdesätter högt.

– Den här tiden tillsammans är guld värd. Att kunna prata om sånt här tillsammans med någon annan i samma situation betyder mycket. Jag hoppas verkligen att det kan skapa självförtroende i den man är och att man kan vara stolt över sina ärr och det man gått igenom, säger Lina och fortsätter: 

– Det här lägret har varit fantastiskt. Att få möjligheten att träffa så många underbara tjejer på en och samma helg. Att få inspireras av varandra, det är svårt att förstå hur mycket det betyder.


Läs mer om START YOUR IMPOSSIBLE CAMP

Nyhetsarkiv