februari 12, 2021 - 12:13 e m

Landslaget blickar fram mot världscuptävlingar 

Den eviga försäsongen är snart slut för längd- och skidskyttelandslaget som slipar på sista detaljerna inför stundande världscuptävlingar. 

5-10 mars var det landslagsläger i Östersund för längd- och skidskyttelandslaget i Östersund. Ett läger där de stundande världscuptävlingarna var i fokus. 

– Det har varit ett bra läger där vi fått jobba mycket med sparring och hög intensitet. Att vi dessutom kunnat jobba individuellt på skjutvallen har vart väldigt givande, säger förbundskaptenen Fredrik Uusitalo. 

Klartecken för världscuptävlingar 

Det såg länge ut som att det inte skulle bli några världscuptävlingar under den så kallade eviga försäsongen. Men så kom det efterlängtade beskedet. Planica, Slovenien den 28 februari till den 10 mars och Voukatti, Finland den 15-26 mars. 

– Det är ett år sedan vi tävlade i paratävlingar så det är så klart jätteviktigt att de blir tävlingar nu hela mars, säger Zebastian Modin.

Med tanke på de kommande tävlingarna bestod stora delar av träningslägret i Östersund av att hitta tävlingsnerven. 

– De tävlingslika momenten i träningen är väldigt givande. Det blir en dimension till när nummerlappen åker på, säger Fredrik Uusitalo.

Landslagsåkare och tränare som deltog under lägret 

Zebastian Modin
Daniel Nilsson
Louise Perottosdotter
Arnt-Christian Furuberg
Fredrik Uusitalo
Leif Larsson
Nina Jonsson
Robin Bryntesson
Emil Jönsson Haag

Nyhetsarkiv