mars 14, 2018 - 1:12 e m

Kronprinsessan landade mitt i silverglädjen

H.K.H. Kronprinsessan Victoria anlände mitt i den nagelbitande upplösningen av sprintfinalen. “Jag är fantastiskt glad för Zebastians skull”. 

Samtidigt som Zebastian Modin avancerade mot sprintfinalen tävlade H.K.H. Kronprinsessan Victoria mot klockan för att eventuellt hinna med finalheatet. Lagom till start anlände då Kronprinsessan till Alpensia Cross-Country Skiing Centre och fick uppleva hela upplösningen på plats.

– Det här är ju fantastiskt roligt. Man kan inte önska sig något annat än det här när man precis har landat och jag är fantastiskt glad för Zebastians skull, säger Kronprinsessan. 

Under loppet stod Kronprinsessan tillsammans med Zebastians föräldrar, något hon uppskattade extra mycket.

– Jag hade förmånen att få stå med Zebastians föräldrar och det nervositeten smittade av sig. Vi stod där och var nervösa under loppet tillsammans. Man vill ju inte annat än att jubla, skrika och heja på men i det här fallet måste de tävlande ju även höra guiden så det är ju en liten utmaning. Man får ju nästan hålla tillbaka lite.

Under sitt besök i PyeongChang och Paralympics kommer idrottarna och tävlingspulsen att prioriteras av Kronprinsessan som under onsdagen hann med både curling och parahockey.

– Jag vill se så mycket som möjligt av de svenska idrottarna under tiden här. 

Hur stor betydelse tycker du Paralympics har?
– Det är ju den största tävlingen i de här sammanhangen och det är klart att det är viktig att vi har aktiva och att det är bra bevakning. På så vis skapas nya förebilder för andra som också kan tänka sig att börja idrotta. 

Nyhetsarkiv