Anna Normann, sportskytte, frontar kampanjen Get in the Game.

augusti 12, 2021 - 6:00 f m

Kom in i matchen med Sveriges paralympier

Paralympics är så mycket mer än medaljer. Det är chansen att göra skillnad på riktigt. Nu är det dags att kom in i matchen tillsammans med Sveriges paralympier och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Bilden av Sverige som ett land i framkant när det gäller likvärdig idrott och hälsa för alla stämmer inte helt överens med verkligheten. Sverige satsar betydligt mindre på idrott för personer med funktionsnedsättning än vad andra länder gör. Det vittnar bland annat Paralympics om där Sverige gått från fjärde till fyrtionionde plats i medaljligan.

Med knappt två veckor kvar till Paralympics i Tokyo lanserar Sveriges Paralympiska Kommittén därför kampanjen Get in the Game.

Ökad kunskap gör skillnad

Syftet med Get in the Game är att få fler personer med funktionsnedsättning att hitta till ett aktivt liv.

För att uppnå detta vill Sveriges Paralympiska Kommitté få fler att komma in i matchen och därmed göra skillnad.

– Det handlar om att öka kunskapen om hur det är att idrotta med en funktionsnedsättning och erbjuda fler möjligheten till idrott och träning, på samma sätt som det politiskt handlar om att öka resurser till idrottsföreningar och göra idrottsanläggningar tillgängliga för alla, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Sveriges Paralympiska Kommitté.

“Alla kan komma in i matchen”

Det går också att köpa ett armband som kommittén tagit fram exklusivt för kampanjen för att stötta allas rätt till rörelse.

– Alla kan på något sätt komma in i matchen. Till Paralympics i Tokyo vill vi uppmana alla att ta del av spelen och heja fram den svenska truppen till framgångar, säger Åsa Llinares Norlin.

Kampanjen, som startar den 12 augusti, frontas av paralympierna och medaljhoppen Anna Normann och Anna-Carin ”AC” Ahlquist och kommer att synas i Dagens Nyheter och Expressen samt på deras respektive hemsidor. Den 2-5 september går det dessutom att träffa Sveriges Paralympiska Kommitté på Stockholm centralstation.

Du kan läsa mer om kampanjen på getinthegame.se där du även kan beställa armband för att stötta allas rätt till rörelse och för att hjälp fler personer med funktionsnedsättning att komma in i matchen.

Nyhetsarkiv