mars 30, 2020 - 2:28 e m

Klart: Då avgörs Paralympics i Tokyo

Internationella olympiska kommittén (IOC), Internationella Paralympiska Kommittén (IPC), organisationskommittén för spelen i Tokyo 2020, Tokyo stad samt Japans regering är överens. De nya datumen för spelen är klara. Paralympics i Tokyo arrangeras från den 24 augusti till den 5 september år 2021.

– Otroligt bra att vi får datumen klara såhär pass fort. De är givetvis en nyckel för att kunna planera och optimera förutsättningarna för att ge våra aktiva chansen till bästa möjliga prestationer i rådande situation, säger Ines Lopes, Sveriges truppledare.

Paralympics i Tokyo flyttas alltså fram på grund av Coronapandemins påverkan. Sveriges Paralympiska Kommitté står bakom beslutet till 100 procent och ser fram emot spelen som alltså genomförs sommaren 2021 istället.

– Jag har sagt det förr och säger det på nytt: jag ser extremt mycket fram emot att få uppleva hur våra förebilder skapar idrottsminnen när Paralympics går av stapeln! De framskjutna spelen gör att min förhoppning inför – och längtan till – spelen bara ökar, säger Åsa Llinares Norlin.

Nyhetsarkiv