Rullstolstennisspelaren Stefan Olsson skickar iväg en serv på Paralympics i Tokyo 2021.

augusti 29, 2021 - 12:35 e m

Olsson enkelt vidare till tredje omgången: “Det här spelet jag vill fortsätta med”

6-0, 6-2. Det var aldrig något snack om saken. Stefan Olsson tog en bekväm seger mot hemmaspelare Daisuke Arai i rullstolstennisens andra omgång och har fått en smakstart på Paralympics.

Stefan Olsson vann första omgången mot brasilianaren Daniel Rodrigues med 2-0 i set. I den andra omgången upprepade han bedriften.

Daisuke Arai, som är rankad 19:e i världen, servade bort sig fullständigt i hettan på court 1 på Ariake Tennis Park.

– Han spelade inte i första settet, det var faktiskt bland det tråkigaste jag varit med om i tennisväg. Han var inte alls på hugget, ville för mycket och gjorde så många misstag att jag inte behövde göra så mycket. Det var inte jag som vann första set utan det var han som förlorade det, säger Stefan Olsson i den mixade zonen direkt efter matchen.

Andra set började Daisuke Arai förvisso bättre men efter att Stefan breakat vid ställningen 2-2 var det återigen svensken som satt i förarsätet.

– Jag bjöd in honom i matchen lite grann. Han började hitta det och jag fortsatte bara att spela i mitten och det går inte på den här nivån, säger han och fortsätter:

– Efter 2-2 kom jag upp i en hyfsad nivå när jag började gå aggressivt på bollen. Det är jag nöjd med och det är det här spelet jag vill fortsätta med.

Segern innebär att Stefan Olsson har fått en kanonstart på Paralympics. I den tredje omgången ställs han nu mot den holländska världsåttan Tom Egberink.

– Det är nu det tuffa börjar, nu är det jag som blir underdog. Vi har haft många bataljer förut. Han spelar bra så det gäller att jag är på topp. Spelar jag som jag gjorde på slutet i andra set har jag en stor chans men man ska absolut inte ta något för givet. Det är bara in och försöka få upp min nivå på 100 procent.

Matchen spelas på måndag klockan 08.00 svensk tid.

Nyhetsarkiv