augusti 11, 2020 - 10:58 f m

JYSK möjliggör fortsatt satsning efter framflyttat Paralympics

JYSK fortsätter att stötta de elitidrottare med synnedsättning som siktar mot Paralympics. Under kampanjen ”Sleep Well, Dream Big” samlade JYSK in nära 200 000 kronor till Sveriges Paralympiska Kommitté. Pengar som nu kommer att användas för att hjälpa till att finansiera ledsagare till tre svenska medaljhopp under den nu förlängda Paralympicssatsningen.

Nicolina Pernheim (judo), Louise Jannering (cykel) och Viktoria Karlsson (längdhopp) är de tre paralympier som nu får ekonomisk stöttning till sina ledsagare för att kunna fortsätta sin satsning mot Paralympics i ytterligare ett år.

– Det är helt fantastiskt, JYSK har verkligen förändrat vår satsning och det är vi så otroligt tacksamma över. De här pengarna betyder allt, det gör att min guide kan satsa helhjärtat på detta och det kommer göra att vi har så mycket större chans i Tokyo, säger längdhopperskan Viktoria Karlsson.

Under våren genomförde JYSK en försäljningskampanj där 10 kronor per såld kudde LYNGEN, av märket Wellpur, gick till den svenska truppens satsning mot Paralympics. Totalt samlades nära 200 000 kronor in.

– När nu Paralympics skjutits framåt på grund av den rådande situationen har vi förstått att det är en svår situation för våra aktiva parasportare som satsar mot medalj. Ett extra år betyder så klart att man behöver finansiera sin satsning ett år till och för de med synnedsättning som behöver en ledsagare innebär det att det är två personer som behöver satsa ett år till, säger Johan Sjödin, VD för JYSK Sverige och fortsätter;

– Det är en grundinställning för oss hos JYSK att den som jobbar hängivet för något ska få förutsättningarna att lyckas. Så därför känns detta som ett helt rätt ändamål, säger JYSK Sveriges VD Johan Sjödin.

Större kampanj

Kampanjen ”Sleep Well, Dream Big” har pågått sedan hösten 2019 och har innefattat två försäljningskampanjer där JYSKs kunder varit med och givit sitt stöd till den paralympiska stansningen genom att köpa en kudde. 

I november 2019 genomfördes den första kampanjen som samlade in 170 000 kronor. Också den gången gick pengarna till att finansiera de ledsagare som är en förutsättning för att utövare med synnedsättning ska kunna genomföra sin satsning. 

Kampanjen förlängs

Tanken var att kampanjen skulle avslutats med Paralympics i Tokyo i slutet av Augusti i år men när spelen nu skjutits upp fortsätter satsningen vidare. 

Bland annat genom att JYSKs kunder får följa friidrottaren Viktoria Karlsson och hennes guide Sofia Sandgren samt paracyklisten Anna Beck och deras väg mot paralympics i vloggar på JYSK.se och i Sociala medier. 

– Vi har fått möjligheten att följa Viktoria, Sofia och Anna ett tag nu och det är både imponerande och inspirerande för oss att få se vad den här typen av elitsatsning innebär. Det ger oss kraft och energi in i vår verksamhet. Vi ser fram emot att följa dem och resten av den paralympiska truppen fram till att Paralympics äntligen blir av, säger JYSK Sveriges VD Johan Sjödin.

Nyhetsarkiv