januari 4, 2021 - 12:18 e m

JYSK i unik satsning – levererar den paralympiska sömnen

JYSK förlänger sin satsning på svensk parasport och blir samtidigt den officiella leverantören av den paralympiska sömnen. Det nya avtalet löper över fyra år och sträcker sig över tre paralympiska spel – Tokyo 2021, Beijing 2022 och Paris 2024.

Avtalet ger Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté 4,5 miljoner kronor över de fyra åren, varav en del utgörs av ett utökat stöd som öronmärks för elitidrottare med siktet mot kommande Paralympics.

– JYSK Sverige har engagerat sig i paraidrotten i många år. Det känns skönt att vi nu hittat formerna för ett förlängt samarbete, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.

Enligt avtalet ska JYSK, utöver det finansiella stödet, också erbjuda sin expertis inom sömnområdet, med ambitionen att förbättra förutsättningarna för de aktiva att återhämta sig mellan träningspassen och i förlängningen åstadkomma ännu bättre prestationer.

– Alla vet vikten av återhämtning, inte minst idrottsligt aktiva. Jag är ivrig att kunna visa hur stor skillnad vi kan göra inom det området från JYSKs sida, fortsätter Johan Sjödin.

JYSK Sverige blir officiellt den offentliga leverantören av den paralympiska sömnen och är med som partner och möblerar upp den svenska paralympiska byn i Tokyo för att de aktiva där ska få optimala förutsättningar.

Parasport Sveriges ordförande, Åsa Llinares Norlin är glad över det ingångna avtalet.

– Vilket fantastiskt besked såhär precis före Jul. Jag tror att alla önskar att kunna optimera vilan, gärna med ett varmt täcke, i en skön soffa framför en sprakande brasa. Med JYSKs hjälp och engagemang sen 2006 har vi kunnat göra mycket, nu ska vi försöka optimera träningsvilan för våra blivande paralympier tillsammans.

Nyhetsarkiv