februari 4, 2020 - 12:37 e m

Hon tog sikte på VM-medaljerna, då slog en oväntad motståndare till, jetlagen. “Jag cyklade mitt i natten”, säger Anna Beck.

I helgen avgjordes VM i bancykling i Kanada. Det svenska landslaget bestod av Anna Beck, Louise Jannering och Jörgen Gustafsson samt tandempiloterna Jenny Eliasson och Magnus Ekström. Störst förväntningar låg på stjärnan Anna Beck.

– Jag åkte till Kanada med målsättningen att ta mig till final och ta medalj i 3000 m individual pursuit. Har legat stabilt på riktigt bra tider under träning och var så sugen på att få komma ut på banan och kriga för att ta mig till A-final och få slåss om de finaste valörerna.

Dessvärre blev resultatet ett annat.

– Det blev som bäst en fjärdeplats och en besvikelse över min insats. Jag åkte inte till Kanada för att bli fyra, säger Anna Beck besviket.

Förklaringen till de uteblivna krafterna stavas jetlag.

– Det var utan tvekan tidsomställningen som spökade. Under finalen där jag blev fyra hade jag inte mycket krafter och det berodde på att det var mitt i natten för mig. Jag hann inte ställa om kroppen, säger hon.

En nyttig lärdom inför Paralympics i Tokyo i slutet på augusti som är det stora målet under säsongen.

– Det jag tar med mig att vi måste åka tidigare om det är tidsomställning för acklimatisering. Förutom det tar jag också med mig vetskapen om att jag är där uppe bland de bästa tiderna i klassen, att jag har den bästa uppbackningen jag kan ha genom min tränare Lars Myrberg och att jag har en stor portion hunger och vilja att bli ännu bättre tills det gäller i augusti.

Nyhetsarkiv