Stefan Jansson blir expertkommentator i SVT.

augusti 22, 2021 - 3:58 e m

Jansson blir expertkommentator i SVT: “Tackade ja direkt”

Tidigare paralympiern Stefan Jansson blir expert i SVT under Paralympics i Tokyo. 
– Jag trot det kommer att bli ohyggligt roligt, säger han.

Förfrågan om att vara expert fick Stefan Jansson före sommaren.

– Det är ett väldigt spännande uppdrag. Jag blev väldigt taggad när jag blev tillfrågad och tackade ja direkt. Det ska verkligen bli kul, säger han.

Hur förbereder du dig inför uppdraget?
– Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska förbereda mig. Jag får väl plugga på lite om lagen som är med. Och se till att äta bra och sova gott innan sändningarna. Det är väl som att ladda upp inför en match antar jag. Jag vill komma dit och göra ett bra intryck och framför allt ett bra jobb.

Det är första gången som Stefan Jansson agerar expertkommentator i tv och han kommer att kommentera sändningarna från rullstolsrugbyn. Själv har han personifierat svensk rullstolsrugby i decennier. Innan han tackade för sig i landslaget förra året hann han med 252 lanskamper i den blågula tröjan. Han har spelat i två Paralympics – London 2012 och Rio de Janeiro 2016 – och på meritlistan finns även sju EM-medaljer varav två guld.

Sin första insats som expertkommentator gör han den 26 augusti när Frankrike ställs mot Australien och Storbritannien möter Nya Zeeland. Dessutom kommenterar han rugbyfinalen den 29 augusti.

Vad ser du fram emot mest på Paralympics i Tokyo?
– Jag ser fram emot att följa våra svenskar och se hur det går för dem men också att kommentera rugbyfinalerna. Det tycker jag ska bli jäkligt roligt.


Experterna i SVT
Aron Andersson, invigning och friidrott
Joakim Blomqvist, basket
Fabian Rignell, bordtennis
Mikael Fredriksson, simning
Carolin Rutberg, dressyr
Stefan Jansson, rugby
Peter Ojala, tennis
Mark Blake, 5-a-side

Nyhetsarkiv