Viktoria Karlsson, längdhopp

augusti 16, 2021 - 10:00 f m

“Jag har alltid haft som mål att ta medalj på Paralympics”

Nu är det bara en vecka kvar tills Paralympics i Tokyo invigs.
– Det känns nästan lite konstigt. Man hade ställt in sig på förra året och så blev det uppskjutet och sedan har det varit väldigt oklart hur det ska bli. Nu känns det väldigt skönt att det kommer att bli av och att det är så pass kort tid kvar, säger friidrottaren Viktoria Karlsson.

Den svenska truppen i friidrott består av tre längdhoppare med olika erfarenheter av Paralympics.

Tobias Jonsson är den mest rutinerade med två Paralympics i bagaget. Viktoria Karlsson gjorde sitt första i Rio de Janeiro. Och Olof Ryberg, som ersätter en skadad Per Jonsson, är debutant.

Tufft startfält

Viktoria Karlsson har sett fram emot spelen i Tokyo länge som ju har skjutits upp ett år på grund av coronapandemin.

– Det betyder jättemycket att snart få åka i väg till Paralympics, det är det man kämpar för. Det har ju blivit ett år extra och det har varit ganska tufft. Att ha det här som en morot och motivation och att också nå fram till det är fantastiskt värdefullt, säger hon.

Vilken är din målsättning?

– Jag har alltid haft som mål att ta medalj på Paralympics och det står kvar men jag vet också att vi kommer att vara många som – om vi ligger på våra bästa resultat – kommer att fajtas om medaljerna. Det kommer att bli otroligt tufft.

Hur har uppladdningen gått?

– Väldigt bra ändå. Jag har kunnat träna på fullt trots pandemin. Det har varit ett bra träningsår med mycket kontinuitet.

“Kunnat köra på som tänkt”

Har du kunnat tävla?

– Vi har ganska tur att friidrotten är en individuell utomhusidrott så vi har kunnat köra på som tänkt den här sommaren.

Vad ser du fram emot mest just nu?

– Jag ser fram emot att få komma till Tokyo och installera mig, känna att det är dags och gå den där promenaden från call room till ansatsbanan inför inhoppningen, bara känna stämningen och njuta av att vara där.

Paralympics i Tokyo pågår från den 24 augusti till den 5 september. Viktoria Karlsson går in i tävlingarna den 27 augusti. Tobias Jonsson och Olof Ryberg tävlar den 30 augusti.

Nyhetsarkiv