mars 3, 2022 - 10:34 f m

IPC utesluter Ryssland och Belarus från Paralympics

Efter gårdagens beslut om att ryska och belarusiska idrottare skulle få tävla under neutral flagg har IPC efter starka påtryckningar från dess medlemmar nu ändrat beslutet och utestänger dessa nationer. 

– Det här beslutet visar vilken otrolig styrka och beslutsamhet det finns i den paralympiska rörelsen. Det var det enda rätta beslutet för IPC att ta, det är ett starkt ställningstagande från parasporten, säger Åsa Llinares Norlin ordförande för Sveriges Paralympiska Kommitté. 

Tillsammans med de andra nordiska paralympiska organisationerna har vi arbetat hårt för att påverka IPC i den här frågan.  

Sveriges Paralympiska Kommitté fortsätter att ta avstånd från den ryska invasionen av Ukraina och beklagar att den olympiska freden inte hålls. Paralympics kommer att ha världens ögon riktade mot sig kommande veckor och med det har vi alla möjligheter att visa hur sport kan ena och förena.   

– Nu skall det bli fantastiskt att få följa våra paralympier i spelen som invigs på fredag 4 mars, avslutar Åsa Llinares Norlin.

IPC to decline athlete entries from RPC and NPC Belarus for Beijing 2022 (paralympic.org)

Nyhetsarkiv