september 2, 2021 - 7:23 f m

Inspirerad Strandberg efter sitt första Paralympics

Regnet stod som spön i backen när Daniel Strandberg cyklade in på sitt fjärde av sex varv under sin sista distans, på sitt första Paralympics. Efter en 21e plats i linjeloppet summerar debutanten spelen i Tokyo med en inblick i av vad som krävs för att slåss om medaljerna 2024.

28-åringen gick in med allt han hade i tisdagens tempolopp. Då var Strandberg en placering bort från målet om topp tio. Men han hade gett allt, och det kändes till linjeloppet två dagar senare där han körde in på en 21e plats med tiden 2 timmar och 23 minuter.

— För min del var det ganska väntat då jag i stort sett bara satsade på tempoloppet, så jag kände tidigt att inte hade något att ge i benen. Enda sättet att ta mig i mål var att köra på i mitt tempo, sa debutanten efter.

Inga större förhoppningar på linjeloppet alltså för Strandberg, däremot när han ska summera sitt första Paralympiska spel så grämer sig fortfarande elfteplatsen.

— I tempo hade jag ju en förhoppning på topp 10 och blev 11, vilket kändes tråkigt. Men jag är nöjd med hur jag körde loppet med tre jämna vara. Så hyfsat nöjd med lite distans är jag ändå.

Om endast tre år är det dags för näst Paralympiska spel när Frankrike och Paris står som värd 2024. Ett Paralympics som varit i framtidsplaneringen ett tag för Strandberg. Nu är han en, om så något oförväntat, paralympisk erfarenhet rikare och tar med sig allt vidare in i vintersäsongen och de tre kommande åren som väntar.

— Det har varit lärorikt och jätteroligt att vara med. Tempo är ju det jag satsat på och att få vara med och se vad som krävs för att vara på pallen, se vad som behöver göras fram till dess. Man blir inspirerad att göra jobbet nu under vintern och framöver, säger debutanten efter sitt sista race i Tokyo/Fuji.

Nyhetsarkiv