Mästerskapshästen Zernard och Louise Etzner Jakobsson.

juli 9, 2020 - 12:13 e m

Zernard pensioneras: “Otroligt stolt och glad över vad vi har presterat”

Det blir inget Paralympics i Tokyo för Louise Etzner Jakobssons mästerskapshäst Zernard.
– Vi vågar inte riskera hans hälsa med en sådan lång resa, säger Etzner Jakobsson till Hippson.

Louise Etzner Jakobsson och Zernard tog plats i det svenska paradressyrlandslaget 2015. Framgångarna lät inte vänta på sig och redan året därpå tog ekipaget två brons på Paralympics i Rio de Janerio, Brasilien. Bland framgångarna syns även fyra EM-medaljer.

Tanken var att ekipaget skulle göra upp om medaljerna på Paralympics i Tokyo. Så blir emellertid inte fallet i och med att spelen flyttats fram till 2021 på grund av coronapandemin.

På sin hemsida skriver tidningen Hippson att Zernard fyller 18 nästa år och att varken hästägaren eller Louise Etzner Jakobsson vill riskera valackens hälsa med en sådan lång resa. I stället kommer Zernard att pensioneras.

– Jag är så otroligt stolt och glad över vad vi har presterat. Jag brukar inte se tillbaka, jag brukar blicka framåt, men när jag ser tillbaka på vad vi har gjort kan jag inte riktigt fatta det, säger Louise Etzner Jakobsson till Hippson.

Etzner Jakobsson är nu på jakt efter en ny mästerskapshäst för att kunna delta i Paralympics.

– Vi har ju jobbat jättehårt för att kunna kvala ett lag till Tokyo och nu har vi lyckats med det också. Då vill jag vara med och ställa upp för laget, säger hon till Hippson.

Nyhetsarkiv