juli 10, 2019 - 10:40 f m

Inget direktkval för Goalball – Drömmen om Tokyo lever än

Det blev ingen direktkvalificering till Tokyo för Goalball-herrarna men chansen att spela Paralympics 2020 är inte helt borta.

Det blev en åttondeplats för goalball-herrarna i kvalificerings turneringen i USA. Efter en tung inledning med två förluster i de två första matcherna tog Sverige en efterlängtad seger mot Argentina och hoppet om kvartsfinal levde fortfarande.

Efter måstematchen mot Argentina väntade Tjeckien, en match som fick en dramatiskt uppslutning. När slutsignalen ljöd hade Tjeckien ett mål upp på Sverige och ytterligare en förlust var ett faktum. Men en protest lades in efter vad Sverige ansåg vara en felaktigt tilldelad straff, och protesten gick igenom. Omspel av matchens sista 17 sekunder väntade. Genom Fatmir får Sverige in ett kvitteringsmål och matchen slutar lika, ett viktigt resultat för placeringen i gruppen.

Efter förlust med två mot Kanada och vinst med ett mot Grekland hängde en kvartsfinalsplats i händerna på resultatet i matchen mellan Argentina och Litauen. Ett resultat som gick Sveriges väg.
I kvartsfinalen väntade nu ett Kina som vunnit sin grupp. Tyvärr vinner Kina matchen och avancerar till semifinal medan det för Sverige istället väntar spel om placering. Uttåget i kvartsfinalen innebar att chanserna för kval till Paralympics och Tokyo 2020, genom denna turneringen, försvann.

Chansen till en plats i Tokyo är däremot inte helt borta, en bra prestation och resultat i höstens EM krävs för att Sverige ska vara med och kampas om att ta sig till Paralympics.

 

Nyhetsarkiv