Vår storsatsning på rekrytering

Start Your Impossible Camp är ett evenemang av Sveriges Paralympiska Kommitté. Tanken är att du som deltagare får chansen att testa olika idrotter under en och samma helg. Målet är att du genom vald inriktning ska hitta en eller flera idrotter som du gillar och att du efter helgen förhoppningsvis börjar utöva minst en idrott i en förening. Vi hoppas kunna ge dig de kontakter och förutsättningar du behöver för att detta ska bli möjligt och vi följer upp ditt deltagande efter avslutad idrottshelg. Varje idrott arrangeras av ett specialidrottsförbund, en idrottskommitté eller en idrottsförening.

 

Välkommen till Start Your Impossible Camp

Kommande idrottshelger

Anmäl dig till nästa helg

Behöver du hjälp att fylla i anmälan?
Ring 08-699 62 48 så får du hjälp av Stefan.

 

Barn och familj

För barn upp till 12 år med fokus på att testa och dela erfarenheter

Testa flera olika idrotter tillsammans med eller utan din familj. Ledare finns med under alla idrottspassen men allt deltagande sker under vårdnadshavares ansvar. Det kommer finnas gott om utrymme för paus och vila. Skulle du fastna för en eller flera idrotter hoppas vi kunna hjälpa dig med matchning och kontakt med en förening.

Ungdom och vuxen

För deltagare över 12 år med fokus på dig som idrottar eller vill idrotta

Det spelar ingen roll om du redan utövar en eller flera idrotter, eller om du vill hitta en förening att börja idrotta i. Under helgen finns möjlighet att knyta kontakter med ledare i lokala föreningar, specialidrottsförbund och med Sveriges Paralympiska Kommitté.

Så funkar det

Bra att veta om idrottshelgen

Målet med idrottshelgen är att du som deltar ska hitta idrott som du gillar och börjar i en förening. Helgens idrotter är anpassade efter din valda inriktning. Inriktningar är rörelsenedsättning (R), synnedsättning (S) och intellektuell funktionsnedsättning (I). Du väljer inriktning i anmälan och du delas in i grupp efter ålder.

  • Att delta på helgen är kostnadsfritt tack vare vår sponsor Toyota, anmälan är bindande.
  • I anmälan finns det möjlighet att boka och betala lunch för deltagare och medföljare.
  • Boende bokar du själv, vi kan erbjuda en rabattkod på det lokala Scandichotellet.
  • Samtliga deltagare och ledare omfattas av vår gruppförsäkring hos Folksam under lägrets aktiviteter.

Ansvar och stöd

Behöver du en medföljare?

Under alla idrottsaktiviteter finns engagerade och kunniga ledare på plats och hjälper dig som deltagare. Däremot är tiden mellan aktiviteterna under eget ansvar, och yngre deltagare bör ha med sig en vårdnadshavare eller medföljare. Ledarna tar inte ansvar utanför aktiviteterna.  

Medföljare anger du i anmälan. Om du undrar något är det bara att kontakta Stefan Jansson på 08-699 62 48 eller mejla stefan.jansson@parasport.se.

Kontakt

Hör av dig om du undrar något

Stefan Jansson, Sveriges Paralympiska Kommitté
E-post: stefan.jansson@parasport.se
Telefon: 08-699 62 48

Tack till Toyota

Stolt huvudsponsor

Tack vare vår huvudsponsor Toyota är idrottshelgen gratis för dig som deltagare. Vårdnadshavare, syskon, medföljare, assistent eller ledsagare kan boka kost till självkostnadspris i anmälan. Eventuella allergier anges i anmälan. Deltar du för första gången ingår en T-shirt speciellt framtagen för Start Your Impossible Camp (gäller deltagare). Denna kan beställas för både deltagare och medföljare direkt i anmälan. 

Tidigare idrottshelger

Fantastiska bilder med idrottsglädje

Malmö, november 2022: Bilder från idrottshelgen i Malmö.

Göteborg, september 2022: Bilder från idrottshelgen i Göteborg.

Stockholm, maj 2022: Bilder från idrottshelgen i Stockholm.

Umeå, december 2021: Bilder från idrottshelgen i Umeå.